Αλληλεγγύη

Επικαιρότητα

Μέριμνα

ΥΓΕΙΑ

Editorial

Υψηγελώντας…

Θα μπορούσε να είναι έτσι για πάντα η ζωή μας; Να ζαρώνει το κάτω χειλάκι και να χαμογελάς; Να κοιτάς από το…

Όλα από Πολύ…

Ακούς τη μουσική τι ωραία που "σπιρτάρει"; Σαν να σε τραβάνε οι λέξεις... Να κλειστείς στον ήχο τους. Σαν να…

Ξελασπώνουμε…

Κοιτώ τις εικόνες. Με προσπερνούν. Με ξεπερνούν. Γδέρνουν βαθιά μέσα μου, τον καημό μου. Πως έγινε έτσι ο κόσμος μας; Από κόσμημα, ένα σάψαλο, ένα απολειφάδι, ένα καρυδότσουφλο; Πως γίνανε έτσι οι λαοί της Ευρώπης; Ποιας Ευρώπης; Αυτή είναι η Ευρώπη που κάποτε οραματιστήκαμε; (περισσότερα…)
Read More...

Πολιτισμός

Πορτραίτα

ΣΥΝενεργώ: Όταν το 65…είναι απλά ένας αριθμός!

Σκέφτηκες ποτέ πως θα μπορούσε να υπάρχει μια έστω μικρή -μικρή ή και μεγαλύτερη- δυνατότητα να δώσεις την ευκαιρία στους παππούδες και τις γιαγιάδες σου ή ακόμα και τους γονείς σου, την χαρά της προσφοράς; (περισσότερα…)
Read More...

Fashion Revolution: Η Επανάσταση στη Μόδα / Μάθε ποιος έφτιαξε το ρούχο σου!

Το #FashionRevolution είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο ξεκίνησε το 2014 με αφορμή την κατάρρευση του εργοστασίου παραγωγής ρούχων Ράνα Πλάζα στο Μπανγκλαντές, όπου 1.138 άνθρωποι σκοτώθηκαν (περισσότερα…)
Read More...

Άρης Καϊάφας: Η τέχνη επαναπροσδιορίζεται διαρκώς από τον δημιουργό και το θεατή

Τον Άρη, τον γνώρισα μετά από σχεδόν 1 χρόνο αιτήματος φιλίας στο facebook. Ένα μήνυμα εσωτερικό (Inbox) ήταν υπεραρκετό για να αντιληφθώ την ποιότητα του ανθρώπου Άρη, (περισσότερα…)
Read More...

Παναγιώτης Κουντουράς: Είμαστε κοινωνοί μιας ιστορικής περιόδου (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Τον Παναγιώτη τον γνώρισα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στην ομάδα του αείμνηστου δημοσιογράφου Ηλία Πανά. Το μπρίο του, η νεανική του τρέλα και η ευστροφία του, το σπινθηροβόλο βλέμμα του αλλά κι ένας σχετικός αυτοσαρκασμός, είναι τα δυνατά του όπλα. (περισσότερα…)
Read More...

ΛΕΞΕΙΣ