25 χρόνια Χωρίς Σύνορα στη Θεσσαλονίκη

0

Με μια μοναδικού ενδιαφέροντος Έκθεση Φωτογραφίας, υπό τον τίτλο «Στιγμές Αλήθειας», επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια δράσης. Η Οργάνωση, μας καλεί να μοιραστούμε τις ιστορίες των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των ανθρωπιστικών κρίσεων όλα αυτά τα χρόνια, με μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α) από τις 9 έως τις 15 Μαΐου.
13087651_10153537908650814_8287950716570640120_n
H φωτογράφος και μέλος της οργάνωσης Μαριλένα Σταφυλίδου αποκαλύπτει την ανθρώπινη διάσταση της οργάνωσης μέσα από τις «στιγμές αλήθειας» των προσώπων που εδώ και 25 χρόνια γράφουν την ιστορία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Τα πορτρέτα της Μαριλένας Σταφυλίδου συνδυάζονται με φωτογραφίες δράσης από τις σημαντικότερες αποστολές της οργάνωσης από την επείγουσα παρέμβαση στο βόρειο Ιράκ το 1991 μέχρι την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη Μεσόγειο το 2016.

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 9 Μαΐου στις 20:00
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 11:00 – 21:00, Τετάρτη και Πέμπτη, 11πμ -6μμ.

Προβολή Ντοκιμαντέρ «25 χρόνια χωρίς σύνορα – The untold stories» του Γιάννη Μαυρογένη, Τρίτη 10 Μαΐου στις 19:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων, β’ όροφος


25 χρόνια γεμάτα εμπειρίες, προκλήσεις, αγωνίες, νίκες αλλά και απώλειες, από την Αϊτή ως τις Φιλιππίνες και από την Αρμενία ως τη Ζιμπάμπουε συγκεντρώνει το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Μαυρογένη που καταγράφει 25 προσωπικές ανέκδοτες ιστορίες των ανθρώπων που εδώ και 25 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να σώζουν ζωές ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την «Εργασία στις Αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Πέμπτη 12 Μαΐου, 6μμ – 9μμ,

Η ομάδα του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της οργάνωσης μας καλεί να μάθουμε περισσότερα για τις δράσεις Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, τις ειδικότητες που αναζητούν και το εργασιακό πλαίσιο στις Αποστολές της οργάνωσης.

Είσοδος ελεύθερη

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author