Έρχεται το 3ο meet up του INNOVAThess. Ετοιμάσου!

0

Υποστηρίζοντας τις νέες και καινοτόμες ιδέες και τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες των νέων, τα start up meetings και τις νεοφυείς επιχειρηματικές συνέργειες, το #echaritygr υποστηρίζει από πέρσι και το INNOVAThess. Με αφορμή το 3ο meet up, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, σας παρουσιάζει τη μέχρι τώρα πορεία της σημαντικής αυτής δεξαμενής επιχειρηματικότητας και σας προσκαλεί στο 3ο meet up για να συνεργήσετε.

Πως γεννήθηκε η ιδέα / Τι είναι το INNOVAThess

Το INNOVAThess είναι ένα meet-up, μια δικτύωση και συνέργεια επιχειρήσεων και επαγγελματιών και των στελεχών τους, που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη από το 2016, με στόχο να φέρει κοντά τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής και να ενισχύσει καινοτόμες συνεργασίες.

Στοχεύει να δημιουργήσει συνέργειες, μεταξύ νέων επιχειρηματιών που δρουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τις περιοχές της ευρύτερης Βορείου Ελλάδος, επιδιώκοντας τη δικτύωση μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν συμπράξεις για κοινό επιχειρηματικό αλλά και κοινωνικό όφελος. Οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο INNOVAThess, έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με άλλους επιχειρηματίες, με αντικείμενο διαφορετικούς κλάδους και να στοχεύσουν μαζί προς την επιτυχία ΜΟΝΟ μέσα από το πρίσμα της συλλογικής δουλειάς.  

Μέσα από τις «επιχειρηματικές παρέες» που δημιουργούνται, οι επιχειρήσεις της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργούν μαζί ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνογνωσίας και αξίας και τέλος τα προωθούν με επιτυχία στις αγορές. Σκοπός του INNOVAThess είναι οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματικές ιδέες να μην μένουν εντός των εθνικών «τειχών» αλλά να οδηγηθούν σε εξωστρέφεια και βιώσιμη ανάπτυξη, με προοπτική την αναγνώριση της επιχειρηματικής ιδέας αλλά και της επενδυτικής τους αξίας στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας παράλληλα και την εθνική μας τεχνοτροπία, αντίληψη επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα τόσο της ιδέας μας όσο και της ίδιας της επένδυσης.

Μέσα από τις συνέργειες, τα «meet ups», οι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μάθουν αλλά και να διδαχθούν ο ένας από τις πρακτικές του άλλου, να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους και να βελτιώσουν έτσι τη θέση τους στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα του INNOVAThess / Ο Μr. INNOVAman

Όπως κάθε μεγάλη ιδέα συλλαμβάνεται από έναν άνθρωπο, έτσι και το INNOVAThess έχει τον δικό του ιθύνοντα νου. Η πρωτοβουλία λοιπόν για το INNOVAThess συνελήφθη από τον 33χρονο Χάρη Δημητρακόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια μεταξύ άλλων σε επιχειρηματικά σχήματα της πληροφορικής και της τεχνολογίας. 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη εμπνεύστηκε, όπως δηλώνει, την πρωτοβουλία μετά από ένα ταξίδι του στο εξωτερικό, όπου γνώρισε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη.

«Πραγματικά αναρωτήθηκα γιατί θα πρέπει να βγω εκτός Ελλάδος για να γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους αφού τους έχω δύο βήματα κοντά μου», αναφέρει. «Προσπαθώ μέσα από το networking να διευρύνω συνεχώς τις επαγγελματικές μου σχέσεις και να ανταλλάσσω απόψεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία».

Γιατί ξεχωρίζει το INNOVAThess

Η δομή και η στρατηγική των meet-ups του INNOVAThess, είναι μια τελείως διαφορετική προοπτική συνέργειας επιχειρήσεων, καθώς δεν υποστηρίζεται από κρατικούς θεσμούς, φορείς, δήμους, περιφέρειες κ.ο.κ. Ο λόγος είναι πολύ σαφής και μας τον εξηγεί ο Χάρης Δημητρακόπουλος εμπνευστής του INNOVAThess.

«Είμαστε έξω από τυχόν συνδέσεις με άλλους θεσμούς, φορείς δήμους κλπ. Είναι καθαρά μια πρωτοβουλία που την εμπνευστήκαμε κάποιοι επαγγελματίες προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε σε επαφή τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής για να δημιουργήσουν τις όποιες συνέργειες και συνεργασίες μπορούν να δημιουργήσουν».

Μπορεί στην χώρα να διοργανώνονται πολλές αντίστοιχου είδους εκδηλώσεις αλληλοδιδαχής και ανταλλαγής εμπειριών ή τεχνογνωσίας, μεταξύ επιχειρηματιών – υφιστάμενων και «εκκολαπτόμενων», ωστόσο το σημείο στο οποίο θέλει να εστιάσει το INNOVAThess είναι η παραγωγή συνεργειών μέσα από αυτό τον κύκλο γνωριμιών. Να πάει δηλαδή η συνεργασία, ένα βήμα παραπέρα, μέσα από μη τυπικές γνωριμίες και ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των επιχειρήσεων. Εξ ου και το μόττο «Δεξαμενή Συνεργασίας» που χρησιμοποιεί.

«Χωρίς το στοιχείο της συνεργασίας, ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση, περιορίζεται μόνο στις δικές του δυνάμεις με αποτέλεσμα να έχει μικρή δυναμική στον αγώνα της αγοράς. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο η δύναμη της συνεργασίας αλλά σίγουρα αποτελεί ένα βασικό συστατικό για την επιτυχία. Στις μέρες μας ειδικά, η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη και αυτή επιτυγχάνεται πιο εύκολα και με δυνατά θεμέλια μέσα από συνέργειες εταιριών και επαγγελματιών που έχουν κοινούς στόχους, κοινά οράματα και κουλτούρα», τονίζει ο Χάρης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του INNOVAThess, στην πρώτη συγκέντρωση, τον Φεβρουάριο του 2016, παραβρέθηκαν περί τους 135 επιχειρηματίες και στελέχη. Στη δεύτερη συνάντηση, τον Δεκέμβριο του 2016, συγκεντρώθηκαν άνω των 200

 

«Η δουλειά μας, δεν είναι να συμπράξουμε με τους κρατικούς φορείς. Είμαστε επαγγελματίες από άλλους χώρους και όλοι μας δίνουμε από τον προσωπικό μας χρόνο, εθελοντικά, χωρίς να αμειβόμαστε για αυτό, προκειμένου η όλη πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά», υπογραμμίζει ο Χάρης Δημητρακόπουλος.

Γιατί να έρθεις στο 3ο meet up

Μετά από δύο επιτυχημένα meet ups που φέρανε πιο κοντά επιχειρηματίες και επενδυτές, ήρθε ο καιρός να ξανασυναντηθούν νέοι και νέες από κάθε επαγγελματικό κλάδο στο πολυαναμενόμενο 3ο Meetup, που προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο Biscotto Coffee+. στο Mediterranean Cosmos, λίγο μετά τις 8μμ. Εκεί λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν και εταιρίες που ασχολούνται επαγγελματικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, προκειμένου να μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την «κουλτούρα» τους ώστε οι εκδηλώσεις να αποκτήσουν έναν πιο άρτιο επαγγελματικά χαρακτήρα και να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις κι άλλες προοπτικές προβολής και εξέλιξης.

Όπως επισήμανε κι ο Χάρης Δημητρακόπουλος πρόσφατα, «Εκεί θα περιμένει κανείς περισσότερο κόσμο ενδεχομένως και κάποια εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν στο networking. Για παράδειγμα υπάρχουν συζητήσεις για μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου θα εγγράφονται τα μέλη του INNOVAThess και θα έχουν ένα προσωπικό προφίλ προκειμένου να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι ποιοι υποστηρίζουν αυτό το εγχείρημα. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις για να γίνει ακόμη πιο δυνατό».

Σε περιμένουμε οπότε κι εσένα, αν θέλεις να γίνεις συνεργός μιας σημαντικής προσπάθειας δικτύωσης και βιώσιμης επιχειρηματικότητας, να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στον σύνδεσμο ΕΔΩ  και να μας επισκεφτείς την Τετάρτη 28 Ιουνίου σε ένα χαλαρό επιχειρηματικό περιβάλλον να γίνεις κι εσύ μέρος του INNOVAThess. H Είσοδος κι η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Μάθε περισσότερα για το INNOVAThess

website: innovathess.gr

email: meetup@innovathess.gr

Facebook page

LinkedIn

Instagram

Meetup

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author