Εβδομάδα εκδηλώσεων για τα παιδιά με Σύνδρομο DOWN

Μία συγκινητική εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

0

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down (Τρίτη 21 Μαρτίου 2017), ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο 18/3 και λήγουν την Παρασκευή 24/3.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνουν δράσεις αθλητικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές, εθελοντική αιμοδοσία ακόμα και επίδειξη μόδας με άτομα του Συλλόγου. Χρυσός Χορηγός και υποστηρικτής όλης αυτής της προσπάθειας και των εκδηλώσεων ο ΠΑΟΚ, που στέκεται με σεβασμό και ευαισθησία δίπλα στο έργο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

 

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη 1990 με την προτροπή της κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού – Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στην Ελλάδα και είναι φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένος στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενος από αυτό.

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιριών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του. Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελούμενών του.

Σήμερα αριθμεί 450 μέλη και εξυπηρετεί περίπου 100 άτομα σε καθημερινή βάση με εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες , οι οποίες απευθύνονται και στους γονείς.

 

Τα γραφεία του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, μπορείτε να επισκεφθείτε στην οδό Καρανιβάλου 31, Κ.Τούμπα, ενώ σύντομα θα μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις στην Καλαμαριά.

Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

 

Σάββατο, 18 Μαρτίου

10:00-14:00, 3ο Τουρνουά Bowlingστο PinCity, 17ης Νοεμβρίου 75, Πυλαία

 

Κυριακή, 19 Μαρτίου

12:00, Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Μπορώ» στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα (Διάρκεια έκθεσης έως 27 Μαρτίου 2017, ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 17:00-20:00, είσοδος ελεύθερη)

 

Δευτέρα, 20 Μαρτίου

08:30-13:00, 5η Εθελοντική Αιμοδοσία, Αγγελάκη 2

 

Τρίτη, 21 Μαρτίου

10:30, «Αγκαλιά-Ζω» τον Λευκό Πύργο, Αγκαλιάζουμε το Σύμβολο της Πόλης μας και σας περιμένουμε όλους δίπλα μας!

19:00 ομιλία για το Σύνδρομο Downαπό τον Δρ. Στυλιανό Αντωναράκη, Καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου τα Γενεύης κι αυτός που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Downστο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη, 22 Μαρτίου

20:00, Επίδειξη Μόδας στην οποία θα συμμετέχουν νέοι και νέες από το Σύλλογο Συνδρόμου DownΕλλάδος στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Λεωφόρος Στρατού και Γ’ Σεπτεμβρίου

 

Πέμπτη, 23 Μαρτίου

17:00-19:00, Επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων (zumba, cheerleading, παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική γυμναστική), ομιλία για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και για το σύνδρομο Down στον Πολυχώρο Uberντουζ, Δαναΐδων και Σφέτσιου

 

Παρασκευή, 24 Μαρτίου

17:00-19:00, Νέες και νέοι με σύνδρομο Downσας σερβίρουν τον καφέ σας στο café-bar “menta”, Κομνηνών 20, (ο καφές κερασμένος…)

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author