e-Αιμοδότες | Μαθητές Λυκείου της Κομοτηνής έφτιαξαν πλατφόρμα αιμοδοσίας
Μαθητές του 30υ Γενικού Λυκείου #Κομοτηνής, ένωσαν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους στη #βιολογία και την #πληροφορική και έφτιαξαν μια πρωτοποριακή πλατφόρμα #αιμοδοσίας. #Hellines, στο #echarritygr.
Ο Άγγελος, ο Βασίλης και ο Λέανδρος, μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού, ένωσαν τις δυνατότητες και τις γνώσεις τους στη βιολογία και στην πληροφορική και δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αιμοδοσίας. Με τον ψηφιακό χάρτη αιμοδοσίας των παιδιών και την εφαρμογή για κινητά που υποστηρίζουν android, οι πολίτες θα έχουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στην οθόνη τους μέχρι και sms για το πού και πότε μπορούν να δώσουν αίμα.
Η βασική καινοτομία του e-Αιμοδότες, όπως ονόμασαν οι μαθητές την εφαρμογή τους, είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος, όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας, διευκολύνοντας ουσιαστικά τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι περιορισμένη (30 ημέρες).
«Κάθε μια καταχώρηση που βάζει αρμόδιος υπάλληλος αιμοδοσίας εμφανίζεται αμέσως στο κινητό και έτσι γνωρίζουμε πού και πότε υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για αίμα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η καθηγήτρια πληροφορικής Ανδρονίκη Βερρή, η οποία συντόνισε την προσπάθεια των παιδιών, μαζί με τη βιολόγο Αικατερίνη Αθανασούλα και τον μαθηματικό Μαργαρίτη Χουρμούζη.
Η υπηρεσία e-Αιμοδότες αποτυπώνει τις τρέχουσες ανάγκες αιμοδοσίας αλλά και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις των αρμόδιων Νοσοκομειακών Τμημάτων. Στόχος είναι, όπως λένε οι μαθητές, οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται άμεσα και να επικοινωνούν με το αρμόδιο τμήμα την κατάλληλη στιγμή, ενώ έχουν τη δυνατότητα προσέλευσης για αιμοδοσία χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία, αν κλείσουν προηγουμένως με ένα «κλικ» το ραντεβού την επιθυμητή ώρα.
Όπως εξηγεί η εκπαιδευτικός, στον ψηφιακό χάρτη περιλαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες και για την αιμοπεταλιοαφαίρεση, για τους δότες μυελού των οστών καθώς και πολλά στοιχεία νοσοκομείων με εύκολη αναζήτηση για το τμήμα αιμοδοσίας που επιθυμεί ο πολίτης.
echaritygr
Latest posts by echaritygr (see all)
- Θέατρο Σοφούλη | «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ έναν γλάρο να πετάει» - 18 Μαρτίου 2023
- BABY BOOM | 12ο event στο Hyatt Regency Thessaloniki στηρίζει Παιδικά Χωριά SOS - 18 Μαρτίου 2023
- Κινέζοι σκίουροι, ρίχνονται με τα μούτρα στη μάχη κατά των ναρκωτικών ουσιών - 12 Μαρτίου 2023
- Σεισμός 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία – Β. Συρία | Τουλάχιστον 1.500 νεκροί (ΕΙΚΟΝΕΣ) - 6 Φεβρουαρίου 2023
- Κλωνοποιημένες «σούπερ αγελάδες» στην Κίνα παράγουν υψηλή ποσότητα γάλακτος - 3 Φεβρουαρίου 2023