15.000€ ΕΝΦΙΑ για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό

Αποδελτίωση Ελληνικού Παιδικού Χωριού

0

Για άλλη μια χρονιά το Ελληνικό Παιδικό Χωριό επιβαρύνεται με τον ΕΝΦΙΑ, γεγονός που δυσχεραίνει τον τεράστιο αγώνα του για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και να συνεχίσει την αποστολή του.

15.000€ είναι το ποσό ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό»

Το κοινωφελές σωματείο παιδικής προστασίας της Θεσσαλονίκης, με πολυετή και γνωστή προσφορά στην κοινωνία, αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στον ΕΝΦΙΑ που έχει επιβληθεί επί των ακινήτων του και παράλληλα να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία του και την παροχή των υπηρεσιών μέριμνας για τα παιδιά που φιλοξενεί.

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα Παιδικής Προστασίας και αποτελεί πιστοποιημένο φορέα παροχής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά και τις δωρεές των πολιτών αλλά και τα έσοδα που έχει από την αξιοποίηση της όποιας ακίνητης περιουσίας του για τη συνέχιση της αποστολής του.

Ακούει η πολιτεία; Ένα από τα κοινωνικά αδικήματα που διαπράττει είναι και απέναντι στα παιδιά που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος. Η χρηματικη επιβολή του ΕΝΦΙΑ αποτελεί κίνδυνο βιωσιμότητας του Ελληνικού Παιδικού Χωριού που προσφέρει επί δεκαετίες κοινωνικό έργο και στην ουσία με την προσφορά του αντικαθιστά το κράτος.

15.000€ είναι ο ΕΝΦΙΑ που στερείται ουσιαστικά από τις ανάγκες των παιδιών. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στα έξοδα φροντιστηρίων και εξωσχολικών δραστηριοτήτων για ένα εξάμηνο. Το υπέρογκο ποσό που καλείται να καταβάλει ως ΕΝΦΙΑ το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στερείται εν τέλει από τα παιδιά που έχουν βρει στο σωματείο αυτό τη στοργή, την οικογενειακή θαλπωρή και τη φροντίδα.

 

To #echaritygr πιστό στις αρχές υπεράσπισης των Ιδρυμάτων που στηρίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην οικονομική βοήθεια του απλού κόσμου, θα δημιουργήσει σύντομα ένα online petition για την συγκέντρωση υπογραφών άρσης της επιβολής του ΕΝΦΙΑ για τους Κοινωφελείς Οργανισμούς. Σας περιμένουμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας.  

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author