#Hellines | 4 Έλληνες κι ένας Κύπριος στην λίστα Forbes 30 κάτω των 30!

 #Hellines | 4 Έλληνες κι ένας Κύπριος στην λίστα Forbes 30 κάτω των 30!

Για έκτη χρονιά, η λίστα του Forbes Under 30 Europe αποδεικνύει ότι οι νέοι δεν σπαταλούν τα νιάτα τους.

Πριν από ένα χρόνο, η λίστα Forbes Under 30 Europe ξεκίνησε σε έναν κόσμο γεμάτο μεγάλη αβεβαιότητα. Ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την ήπειρο και πολλοί πίστευαν πως θα υποχωρήσει γρήγορα.

Σαφώς, αυτό δεν συνέβη και ο κόσμος έχει γίνει εντελώς διαφορετικός. Αλλά αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η αίσθηση που υπάρχει μεταξύ των νέων ότι το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμη, με το 84% αυτών που συμμετέχουν σε αυτές τις λίστες να αναφέρουν ότι είναι αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομία. Αυτό πιθανότατα διότι ως η πρώτη ψηφιακή γενιά, είναι έτοιμη να επαναπροσδιορίσει την κοινωνία μας καθώς ο κόσμος αρχίζει να γίνεται ψηφιακός.

Οι οραματιστές της φετινής λίστας συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι οι νέοι δεν σπαταλούν τη νιότη τους. Αυτή η λίστα είναι αποτέλεσμα χιλιάδων διεθνών υποψηφιοτήτων, μηνών διεξοδικής έρευνας και τελικά της έγκρισης από την επιτροπή των κριτών. Στη φετινή επιτροπή ανήκει μία από τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο, η ιδρύτρια της Wildberries, Tatyana Balalchuk. Το αποτέλεσμα είναι: 300 νέοι οραματιστές, δέκα βιομηχανίες σε 34 χώρες.





Πολλά από τα πρόσωπα μπορεί να είναι ήδη γνωστά σε εσάς όπως η 25χρονη αγγλίδα ηθοποιός Emma Corrin η οποία υποδύθηκε την Νταϊάνα στην τέταρτη σεζόν του The Crown. Yπάρχει επίσης ο 23χρονος Marcus Rashford ο οποίος έγινε άμεσα γνωστός ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως ακτιβιστής καθώς επικεντρώθηκε στην παιδική φτώχεια.

Υπάρχουν και άλλοι που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ. Όπως η 28χρονη Yolanda Shmidtke η οποία είναι συνιδρύτρια και μοναδικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που επενδύει σε ακίνητα, DLE Group. Eπίσης περιλαμβάνεται ο 25χρονος Joel Hellermark ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία του Sana Labs, η οποία ανέπτυξε γρήγορα ένα δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης  που απευθύνεται σε νοσοκόμες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.

Τέσσερις Ελληνες κι ένας Κύπριος στη λίστα

Στη λίστα του Forbes Under 30 Europe υπάρχουν μεταξύ άλλων και 4 Έλληνες, συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γιάννη Ασσαέλ, Μαριάννα Καψετάκη, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου και Γιώργο Καλλίγερο ο οποίος διακρίθηκε και στη λίστα Forbes 30U30 Greece 2021. Στην ευρωπαϊκή  λίστα του Forbes στην κατηγορία τεχνολογία συγκαταλέγεται και ο Κύπριος Κυριάκος Ελευθερίου.





Στην κατηγορία της λίστας “Επιστήμη” βρίσκεται ο Γιάννης Ασσαέλ. Ο Γιάννης Ασσαέλ είναι ανώτερος ερευνητής στο Google DeepMind, χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του στην Οξφόρδη, ο Ασσαέλ ανέπτυξε ένα μοντέλο ανάγνωσης χειλιών. Είναι συν-εφευρέτης σε τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στο τελευταίο του πρότζεκτ χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να αποκαταστήσει τμήματα αρχαίων ελληνικών κειμένων που λείπουν.

Επίσης στην κατηγορία της λίστας “Επιστήμη” βρίσκεται η 29χρονη Μαριάννα Καψετάκη η οποία είναι γιατρός, ερευνήτρια και κλασική πιανίστρια. Παράλληλα ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο Cognitive Neuroscience στο Imperial College London. Λατρεύει να συνδυάζει την επιστήμη με τη μουσική και σήμερα πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σχετικά με τη χωροταξική μνήμη σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.





Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η 28χρονη Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου. Η Κωνσταντίνα είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Rockefeller, και θέλει να βοηθήσει τους επιστήμονες να μιλoύν την ίδια γλώσσα δημιουργώντας μια γενική ονοματολογία των γονιδίων όλων των σπονδυλωτών. Είναι αρχηγός της ελληνικής πρωτοβουλίας για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για την αλληλουχία των γονιδίων όλων των ευρωπαϊκών ειδών και την ιεράρχηση εκείνων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Στην κατηγορία της λίστας “Βιομηχανία” συναντάμε τον Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Καλλίγερο, ο οποίος είναι 27 ετών. Ο Γιώργος Καλλίγερος μαζί με τον Dan Keene, ίδρυσαν την Pushme, η οποία έχει αναπτύξει μια υποδομή φόρτισης για προϊόντα που έχουν κάποιου είδους μικρής κίνησης όπως είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την ΤIER στις αρχές του 2020 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης του δικτύου της σε 4.500 τοποθεσίες σε 85 διαφορετικές πόλεις.

Στην κατηγορία της λίστας “Τεχνολογία” συγκαταλέγεται ο Κυριάκος Ελευθερίου, 28 ετών, από την Κύπρο. Μαζί με τον επίσης 28 ετών Raouf Yousfi δημιούργησαν την Terra η οποία ιδρύθηκε το 2020, εδρεύει στο Λονδίνο και αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο, όπως αναφέρουν οι ιδρυτές της στη σχετική σελίδα στο Linkedin,  για τους χρήστες να συνδέσουν τα δεδομένα υγείας τους με εφαρμογές.

Για να δώσουμε μια ιδέα για τη φετινή λίστα Forbes under 30 Europe ακολουθούν μερικά αξιοσημείωτα δεδομένα:

-Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 27 χρόνια
-67% των συμμετεχόντων είναι ιδρυτές ή συνιδρυτές
-συγκεντρώθηκε περίπου $1 δισ. απο χρηματοδότηση
-Τα κεντρικά γραφεία έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ελβετία και η Ιταλία.

Δείτε όλη τη λίστα Forbes 30 Under 30 Europe Class of 2021 εδώ

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

Related post

Ρώτα το #echaritygr ότι θες, όποτε θες
×
Exit mobile version