Η Ήρα Κατσούδα, χωρίς μακιγιάζ…και κυρίως, ΧΩΡΙΣ γλουτένη!

Συνέντευξη του Αριστείδη Καρεμφύλλη

0

Εν μέσω εξεταστική και ο χρόνος πιεσμένος… Μα στην ατζέντα, o Αλέξανδρος μου γράφει «Συνέντευξη με την Ήρα Κατσούδα», οπότε δεν μπορώ να το αποφύγω, να του χαλάσω χατήρι και φυσικά… δεν θέλω κιόλας. Δελτίο τύπου με τίτλο «Χωρίς γλουτένη» και με όλη αυτή την τρέλα, λέω «ας δω τι έχει να μου πει». Στην τελική, αν είναι από τις «τρελές» που υιοθετούν έναν διατροφικό τρόπο ζωής, που απλά έχει ως στόχο να γεμίσει τις ανεπάρκειές τους, δεν θα αναρτήσω την συνέντευξη. Αρκετά ψυχολογικά έχουμε μόνοι μας. Κι έτσι κάπως, με έναν «διάβολο» να παιδεύεται μέσα μου, με ένα πρόγραμμα τρελό εγώ και με ένα ακόμη πιο τρελό η Ήρα –τι ώραιο όνομα, στοχαστικό και αλέγκρο- βρήκαμε την μέση λύση και είμαστε εδω, στο κείμενο αυτό να σας τα πούμε «Χωρίς ή ίσως και με μπόλικη…γλουτένη»!

Άρης Καρεμφύλλης: Ήρα, πώς είναι ένα stand up comedy χωρίς γλουτένη;

Ήρα Κατσούδα: Σίγουρα είναι καυστικό ως προς την τάση της εποχής για πράγματα χωρίς γλουτένη χωρίς λακτόζη, χωρις… χωρίς… χωρίς… Ο τίτλος θέλει να θίξει την βιολογική φρενίτιδα που μας έχει πιάσει σαν κοινωνία. Από ‘κει και πέρα κυλάει κανονικά σαν κανονικό stand up comedy

Άρης Καρεμφύλλης: Τι θα δούμε, όσοι επιλέξουμε να έρθουμε;

Ήρα Κατσούδα: Τι εννοείς ΟΣΟΙ επιλέξετε να ρθείτε; ΌΛΟΙ θα ρθείτε! Τώρα! ΟΛΟΙ εσείς που θα έρθετε, θα δείτε ένα γνήσιο stand up comedy, πολύ διασκεδαστικό και με πολλές θεματολογίες. Από προσωπικές ιστορίες και βιώματα μέχρι κατάρριψη στερεοτύπων, βαρετούς άνθρωπους, ένα κρυστάλλινο ελεφαντάκι, μέσα μαζικής μεταφοράς, διαφημίσεις κτλ.

Άρης Καρεμφύλλης: Πώς είναι να ασχολείσαι με το stand up;

Ήρα Κατσούδα: Νιώθω πολύ τυχερή που κάνω ένα επάγγελμα που αγαπάω τόσο. To Stand up είναι απαιτητικό – και ποια δουλειά δεν είναι θα μου πεις. Πρέπει να είσαι εκεί 100% να παρατηρείς, να γράφεις , να σβήνεις, να παίζεις. Η κωμωδία είναι τρόπος ζωής και τρόπος σκέψης. Για να καταλήξω, ναι μπορώ να το πω με σιγουριά το να ασχολείσαι με το stand up είναι υπέροχο!

Άρης Καρεμφύλλης: Πώς προέκυψε η παράσταση αυτή;

Ήρα Κατσούδα: Αυτή η παράσταση αποτελείται απο τα καλύτερα μου κείμενα των τελευταίων ετών. Από πέρυσι ήθελα να την παρουσιάσω αλλά λόγω φόρτου εργασίας και λόγω κάποιων projects που κάναμε με τον συνεργάτη μου Ανδρέα Πασπάτη, πήγε λίγο πίσω.

Άρης Καρεμφύλλης: Τι σου λέει το κοινό μετά το τέλος της παράστασης;

Ήρα Κατσούδα: Νομίζω ότι είναι το καλύτερο μέρος της παράστασης! Όταν έρχεται ο κόσμος και λέει πόσο τους άρεσε, πόσο γέλασαν και οι περισσότεροι δεν λένε συγχαρητήρια. Λένε ευχαριστώ- ούμε για το γέλιο απόψε. Όταν σου λέει ο άλλος ευχαριστώ δεν μπορείς παρά να νιώθεις υπέροχα!

Άρης Καρεμφύλλης: Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, τι επίδραση θεωρείς πως έχει το γέλιο στην ζωή μας;

Ήρα Κατσούδα: Το γέλιο είναι μια βιολογική ανάγκη του ανθρώπου σε κάθε εποχή και περίοδο. Είναι στο DNA μας να θέλουμε να γελάμε, μας κάνει καλό στην υγεία να γελάμε. Στην φάση που διανύουμε, λόγω προβλημάτων προσωπικών οικονομικών κτλ, το ποσοστό γέλιου την ημέρα έχει ελλατωθεί, με αποτέλεσμα ο κόσμος πλέον να εκτιμάει παραπάνω τις στιγμές που γελάει.

Άρης Καρεμφύλλης: Πώς είναι μια ζωή χωρίς γλουτένη;

Ήρα Κατσούδα: Τι να σου πω δεν ξέρω. Βλέπεις δεν είμαι δυσανεκτική αλλά όπως είπα και πιο πάνω έβγαλα το σόλο μου χωρίς γλουτένη για να καυτηριάσω την μόδα της εποχής για προϊόντα χωρίς γλουτένη κτλ. από μη δυσανεκτικούς ανθρώπους.

Άρης Καρεμφύλλης: Αν διαβάσει κανείς το βιογραφικό σου, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι οξύμωρο. Πώς από τα οικονομικά κατέληξες στο σανίδι;

Ήρα Κατσούδα: Σπούδασα Οικονομικά και ασχολήθηκα και με τον τομέα της διαφήμισης. Αλλά απο τις σπουδές μου ακόμα ασχολούμουν με το stand up. Όχι επαγγελματικά όπως τώρα βέβαια, αλλά θέλω να πω, δεν ήταν κάτι άσχετο που απλά προέκυψε στη πορεία. Οι γνώσεις μου στα οικονομικά με βοηθάνε στο stand up όσον αφορά στο κομμάτι της προώθησης του marketing κτλ. και η ενασχόληση μου με το stand up, και το γράψιμο κειμένων με βοήθησαν στην διαφήμιση, όσον αφορά στην δημιουργικότητα. Οπότε όπως βλέπεις δεν είναι και τόσο οξύμωρο!

Άρης Καρεμφύλλης: Αν σου δινόταν η ευκαιρία, με ποιον κωμικό θα ήθελες να συναντηθείς;

Ήρα Κατσούδα: Μου αρέσουν πολλοί κωμικοί. Απο τον καθέναν έχεις κάτι να πάρεις. Μου αρέσει πολύ ο Eddie Izzard και νομίζω θα περνούσαμε πολύ καλά αν βγαίναμε για μπύρες. Εγώ τουλάχιστον! Και ο Luis CK μου αρέσει σαν κωμικός αλλά νομίζω θα προτιμούσα μετά τα τελευταία να συναντηθούμε μέσω skype. Πιο ασφαλές!

Άρης Καρεμφύλλης: Τι είναι αυτό που κάνει τις μέρες μας όμορφες;

Ήρα Κατσούδα: Οι στιγμές. Και το γέλιο. Και τα απλά πράγματα που μας γεμίζουν.

Θα σταθώ στην τελευταία απάντηση. Στιγμές και γέλιο. Μόνο αυτά αξίζουν στην ζωή μας. Γι αυτό, καλό θα ήταν να πάμε να δούμε την παράσταση. Ίσα για να σπάσει το χειλάκι μας. Ίσα, για να δούμε την όψη μας σε ένα καθρέφτη που δεν μας καλοπιάνει. Ίσα, για να αρχίσουμε να ζούμε μια ζωή, παχουλή, με γλουτένη και μπόλικα χαμόγελα.

Η Ήρα Kατσούδα, μια κωμικός με μακρόχρονη πορεία στο stand up comedy, έρχεται πάλι στη Θεσσαλονίκη για μόνο τρεις παραστάσεις, από 18 έως 20 Ιανουαρίου στο Θέατρο Αθήναιον και παρουσιάζει την σόλο παράσταση της, με έναν τίτλο που καυτηριάζει την τάση της εποχής. Stand up Comedy «Χωρίς Γλουτένη».

Είτε δυσανεκτικοί στην ίδια την γλουτένη, είτε δυσανεκτικοί στην μόδα “χωρίς γλουτένη”, θα ταυτιστείτε!
Με γρήγορες εναλλαγές και θεματολογίες που αντλούνται τόσο από προσωπικά βιώματα όσο και από την καθημερινότητα, η Ήρα παρουσιάζει την αφρόκρεμα της δουλειάς της. Με φρέσκια, νεανική ματιά και πάντα μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας σχολιάζει την πραγματικότητα και δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί. Η κωμωδία στα καλύτερά της!


Κείμενα που αγαπήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν σχεδόν σε όλη την χώρα, συγκεντρωμένα σε μια παράσταση.

Βιογραφικό:

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε περισσότερες από 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Το 2014-15 σε συνεργασία με τον Ανδρέα Πασπάτη, παρουσίασαν το πρώτο stand up comedy battle στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παράστασης «Ο καθένας τα δικά του», ενώ το 2016 διοργάνωσαν και παρουσίασαν το πρώτο ζωντανό stand up comedy talk show “The Comedians” (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης).

Έχει συμμετάσχει στο Stand up for U 2016 για το πρόγραμμα «Νονός της Unicef» που αναμεταδόθηκε από τον ALPHA καθώς επίσης έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε διοργανώσεις TedX. (Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη). Το 2012 ήταν μια εκ των δύο συγγραφέων του κωµικού show «Ο ΓΑΜΟΣ» που παιζόταν για 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Διοργανώνει βραδιές Open Mic. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και κειμενογράφος διαφηµίσεων. Έχει σπουδάσει Οικονομικά (Α.Π.Θ.), κλασσική μουσική, χορό και υποκριτική (studio Φλέµινγκ).

INFO:
Θέατρο Αθήναιον – Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο | 2310 832 060
Παραστάσεις | 18, 19 και 20 Ιανουαρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Πέμπτη – Σάββατο στις 21:30
Διάρκεια | 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια | 10 ευρώ
Προπώληση | Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Αθήναιον (ημέρες και ώρες παραστάσεων)

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author