Καλώς σε βρήκα. Ο εαυτός σου!

0

της Ψυχολόγου, Χαράς Βλαχοδήμου

Δεν θέλεις να έρθουν τα Χριστούγεννα. Το ξέρω. Σε ξέρω. Ήμουν δίπλα σου κάθε στιγμή αδυναμίας σου. Είδα στον καθρέφτη τα κομμάτια σου να ραγίζουν και πολλές φορές δεν ήξερα πώς να τα κάνω να σταματήσουν. Ένιωσα ανήμπορος, αβοήθητος, τρομαγμένος. Είσαι μπροστά στην αλλαγή του χρόνου και τρέμω σαν μικρό παιδί. Πως μπορώ να ελπίσω σε κάτι καλύτερο;

Πως μπορώ να διαγράψω όσα συνέβησαν και να καλωσορίσω ένα νέο έτος. Κάθε χρόνο τα ίδια. Κάθε φορά ευχόμαστε, ανυπομονούμε να έρθει το νέο και με απίστευτη συνέπεια, κάθε φορά διαολοστέλνουμε το παλιό. Εραστές της αρχής θα μας έλεγα. Μπορεί να μας γοητεύουν τα τέλη. Αλλά δε τα θέλουμε στη ζωή μας. Έτσι είμαι και εγώ. Σε βλέπω να περιμένεις με ελπίδα το 2017 και φοβάμαι. Όπως φοβάμαι κάθε πρωί Δευτέρας για το τι θα ξημερώσει αυτή τη βδομάδα.

believe-in-yourself-be-you-2

Όπως με αγχώνει το ξεκίνημα μιας νέας σχέσης για το τι θα μου πάρει αυτή τη φορά. Και όμως κάθε φορά είμαι εκεί μαζί σου. Σου κρατάω το χέρι και σε εμπιστεύομαι. Έτσι και σήμερα. Ήρθαν τα Χριστούγεννα. Στόλισες με τον δικό σου τρόπο. Και εγώ εκεί να σου θυμίσω πως τα Χριστούγεννα δε τα φτιάχνουν από λαμπάκια και δώρα. Τα Χριστούγεννα όπως και κάθε άλλη εποχή, φτιάχνεται από ανθρώπους, από στιγμές και καταστάσεις που αγαπάμε να έχουμε στη ζωή μας.

Είμαι εδώ να μη σε αφήσω να ξεχάσεις πως σε εμπιστεύομαι και αυτή τη χρονιά. Ξέρω πως θα αφήσεις πίσω ότι δε σε εξυπηρετεί πια. Θα αφήσεις στην άκρη όσους δεν ήταν εκεί για σένα και θα αφιερωθείς σε άτομα που σου προξενούν χαμόγελα. Θα αφοσιωθείς σε μένα. Θα με αγκαλιάσεις, μιας και τόσο το έχω ανάγκη και θα μου πεις «μη φοβάσαι, είμαι εγώ εδώ».

quotes-about-being-yourself

Θα με στολίσεις με φιλιά και χάδια, θα με βάλεις ανάμεσα σε ανθρώπους που με αγαπούν, θα με «ταΐσεις» με αγάπη, θα μου προσφέρεις μοναχικές στιγμές, χουχουλιάρικες, ξεκούραστες στον καναπέ μας και θα μου μιλήσεις για όνειρα και επιθυμίες. Θα διώξεις τη λέξη «φόβος» από το μυαλό μου και θα μου δώσεις για δώρο τα φτερά που τόσο πολύ έχω ανάγκη. Και εγώ θα τα φορέσω και δε θα φοβάμαι πια. Θα τα φορέσω θα κοιτάξω ψηλά, θα χαμογελάσω δυνατά, θα σε πάρω αγκαλιά και θα σε φτάσω όπου νομίζεις ότι ποτέ δε θα πας.

Άσε το νέο έτος. Κοίτα τον νέο σου εαυτό. Καλώς σε βρήκα. Ο Εαυτός σου.

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author