Όλα από Πολύ…

0

Ακούς τη μουσική τι ωραία που «σπιρτάρει»; Σαν να σε τραβάνε οι λέξεις… Να κλειστείς στον ήχο τους. Σαν να μπαίνεις σε σπιρτόκουτο. Έτσι. Εκεί να χωρέσει η ζωή ολάκερη για να αποκτήσει το ζύγι ένα νόημα. Και μετά να κλείσει αυτόματα το χάρτινο αυτό συρτάρι να ‘χει χώρο η καρδιά να μπολιάσει… Ο πόνος – λένε ή και όχι – δίνει έμπνευση. Αποσύρεσαι και επιστρέφεις εκεί και πάλι, στα κύτταρα του πόνου. Αυτάρκης. Και γίνεσαι ένα «όλο» κι ένα «τίποτε». Κι όλα αυτά, πολύ. Αρκετά και ίσως και παραπάνω. Σαν αέρας και σα σίδερο συνάμα. Και συμμαζεύεσαι, καλοχτενίζεσαι και μπαίνεις ευλαβικά, με κινήσεις σαν να προσέχεις να μην τσαλακωθείς, να μην τσαλακώσεις κιόλας, μέσα σε σπιρτόκουτο. Να περνάς αθόρυβα, να ζεις αθόρυβα και να κάνεις τόσο θόρυβο με τη σιωπή σου, που θα σε ζηλεύει μέχρι κι ο μίμος της πλατείας… Να μην πιάνεις πολύ χώρο. Να σε «παίρνει» τόσο όσο που να χωράς και να μην περισσεύει ούτε χιλιοστό, μη και μπει κανείς άλλος και γίνεις «πολλοί»/ Κι όταν ξαναθυμηθείς που βρίσκεται ο χαμένος εαυτός σου, εκείνος που ένα «τσάκ» θέλει να αρπάξει από τη φωτιά των σπίρτων που γλύτωσαν την βροχή, να σε ψάξεις. Να σε σκαλίσεις και να σε απαντλήσεις από τα βάθη της σιωπής σου σα βυθισμένο κουφάρι από υπερωκεάνιο.

Να σ’αγαπάς. Γιατί δεν θα το κάνει κανείς άλλο καλύτερα από τον τρόπο με τον οποίο το κάνεις εσύ, για σένα. Και να σε εκτιμάς. Γιατί εσύ ξέρεις το κόστος και την αξία σου. Και να σε φροντίζεις που και που, γιατί εσύ γνωρίζεις που υπάρχουν οι παρωνυχίδες και τις αποφεύγεις για να μην γδαρθείς. Και μετά, να σε νανουρίζεις, γιατί εσύ ξέρεις το καλύτερο παραμύθι να λες στις φουρτούνες να ηρεμεί το «μέσα» σου. Να σε κοιτάς κατάματα με τα «μέσα μάτια» σου. Και να ξέρεις όλες τις λέξεις με όλο το σεισμό που σέρνουν και ξυπνούν. Και να θυμάσαι. Αν κάπου «σκαλώσει» το θέμα, είναι πλέον… χώρα να φύγουμε! Για να τα διεκδικήσουμε, όλα μα ΟΛΑ και πολύ. Και γιατί, όταν τα χείλη περιμένεις να μιλήσουν, την ίδια ώρα, τα μάτια γράφουν στο βλέμμα, τους άγιους κι αβίωτους τόμους τους…

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author