Σαββατοκύριακο με διπλή παράσταση από Skias Onar

της Συντάκτριας Φωτεινής Καραμούζη

0

Μικροί και λιγότερο…μικροί, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου αντίστοιχα, δύο παραστάσεις του ιστορικού Καραγκιόζη στην Θεσσαλονίκη, από την Ομάδα Skias Onar.

O Καραγκιόζης κουνιέρης στο πανηγύρι και

Το σκουπιδοτερατάκι του Καραγκιόζη

 

O Καραγκιόζης κουνιέρης στο πανηγύρι

Ο Χατζηαβάτης ψάχνει να βρει έναν συνέταιρο για να γίνουν κουνιέρηδες στο πανηγύρι της πόλης και βρίσκει τον Καραγκιόζη. Οι δύο συνέταιροι αφού πείθουν τον Πασά να τους δώσει την άδεια –υποσχόμενοι πως κανείς από τους πελάτες τους δεν θα πάθει τίποτα- ξεκινάνε την δουλειά. Ακόμα μια παραδοσιακή παράσταση του Καραγκιόζη που έχει πολλές ανατροπές και γέλιο αυτό το Σάββατο στις 6μμ στη ΧΑΝΘ.

Το σκουπιδοτερατάκι του Καραγκιόζη

Βρισκόμαστε στο έτος 2027, η ατμόσφαιρα είναι τόσο μολυσμένη που όλοι φοράνε μάσκες, τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει τη Γη και όλοι οι άνθρωποι φοβούνται το σκουπιδοτέρας που τρώει τα πάντα. Ο Πασάς ψάχνει να βρει έναν θαρραλέο άνθρωπο που θα γυρίσει πίσω στο χρόνο (στο 2017) για να προειδοποιήσει για το επικείμενο κακό και να προσπαθήσει να το αποτρέψει. Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει και ξεκινάει μια ξεκαρδιστική περιπέτεια μέσα στο χρόνο. Αυτή την Κυριακή στον καλλιτεχνικό χώρο Ροδάνι, περιοχή Χαριλάου.

 

Λίγα Λόγια για το Θέατρο Σκιών «Skias Onar» του Δημήτρη Καρόγλου

Η Σκιάς Όναρ ιδρύθηκε από τον Καραγκιοζοπαίχτη Δημήτρη Καρόγλου και δίνει από ιδρύσεως, πολυάριθμες παραστάσεις σε συνεργασία με φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν διάθεση και στόχο να προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό-παράδοση. Πρωταρχικός στόχος της ομάδας, είναι να συμβάλει στην προώθηση και ανάπτυξη των παραμελημένων μορφών της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης και έκφρασης, με κυρίαρχη δράση την προβολή του παραδοσιακού ελληνικού θεάτρου σκιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Skiasonarthessaloniki

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author