#ΛόγιαΑπόΧρυσάφη | 20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΟ 2020

 #ΛόγιαΑπόΧρυσάφη | 20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΟ 2020

Σκέφτηκα και συγκέντρωσα 20 πράγματα που μου “κληροδοτεί” πλέον σε λίγες μέρες το 2020 καθώς φεύγει… Κι έτσι, με πνεύμα καθαρό και σκέψη “ουρανό”, τα μοιράζομαι μαζί σου, εδώ στο #echaritygr και τη στήλη μου #ΛόγιαΑπόΧρυσάφη. Άνοιξε ένα word λοιπόν – αφού είμαστε και σε ψηφιακή εποχή – και σημείωνε.

Τα «Μου έλειψες, σ’ αγαπώ, συγγνώμη, ευχαριστώ, σε χρειάζομαι, πότε θα σε δω, είσαι καλά;», ίσως για πρώτη φορά κρύβουν τόση αλήθεια μέσα τους.

1) Το χαρτί υγείας μπορεί να αποκτήσει ανυπολόγιστη αξία.

2) Αν καταστραφεί τελικά ο πλανήτης, εκτός από τις κατσαρίδες, θα βλέπουμε να περιφέρονται ζόμπι με μακαρόνια στο χέρι.

3) Στην Ελλάδα οι μεγαλύτεροι συνωμοσιολόγοι, δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Αναμένουμε μέσα στην επόμενη δεκαετία μοναδικά φυντάνια!

4) Αν γινόταν ποτέ διαγωνισμός για τον μεγαλύτερο γκαντέμη όλων των εποχών θα είχαμε αδιαφιλονίκητο φαβορί.

5) Το webex μας γύρισε πίσω στη δεκαετία του 90, τότε που το μοναδικό μας πρόβλημα ήταν να μην μιλήσει κανείς στο τηλέφωνο, γιατί δεν θα μπορούσαμε να συνδεθούμε. Τότε που κατέβαινε η εικόνα σε 1 ώρα και 30 λεπτά και στο τελευταίο δευτερόλεπτο ξεκινούσε να φορτώνει από την αρχή.




6) Οι επόμενοι γιατροί, δικηγόροι, επιστήμονες της χώρας προετοιμάζονται να προσφέρουν στην κοινωνία από τώρα, παίζοντας Lol και κρατώντας στο χέρι τους γαριδάκια πασαλειμμένα με μερέντα.

7) Το φτέρνισμα δεν θα υπάρξει ξανά ποτέ ανακουφιστικό και τεραστίων διαστάσεων. Θα παραμείνει βαθιά ενοχικό και παράνομο.

8) Τα φιλιά και οι αγκαλιές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον να ποινικοποιηθούν.

9) Μετά από δύο καραντίνες τώρα διαπίστωσαν μερικοί πόσο σαθρά έχουν καταντήσει τα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας.

10) Στην Ελλάδα ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να αναδειχθεί το αθλητικό και φιλοζωικό αίσθημα, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

11)  Όταν ο «ψαγμένος» θείος της οικογένειας, αυτός που έλεγε στους γάμους εγώ θα κάτσω με την νεολαία και χόρευε τσιφτετέλι χαϊδεύοντας ανυπεράσπιστα την κοιλιά του, μας έλεγε ότι υπάρχουν εξωγήινοι τον λέγαμε τρελό χτυπώντας τον υποτιμητικά στην πλάτη και αναφωνώντας: «Α ρε θείο, πλάκα έχεις!» Τώρα πια θα μπορεί να γελάει ειρωνικά για την υπόλοιπη ζωή του!




12) Η ατομική ευθύνη συνεχίζει να παραμένει είδος προς εξαφάνιση και μονάχα όταν πεθάνει η δική μας κατσίκα τότε όχι μόνο εμβόλιο θα κάνουμε, αλλά και δεξί τόλουπ με τριπλό άξελ!

13) Η τεχνολογία μας βοήθησε να ανακαλύπτουμε πιο εύκολα τα πάσης φύσεως φασισταριά με ένα «απλό» σχόλιό τους.

14) Τα ΜΜΕ και τα ΜΜΜ δεν είναι τίποτα άλλο από απλές συντομογραφίες, καθώς καμία αξιοπιστία, εγγύηση, ποιότητα, διαβεβαίωση δεν έχουν να προσφέρουν.

15) Το 2020 είναι μια χρονιά που κάνει τη φράση «Κάθε πέρσι και καλύτερα» άκρως κυριολεκτική. Κάποιοι νοστάλγησαν αδιαμφισβήτητα τα καμένα πεντοχίλιαρα στις πίστες, τα διακοποδάνεια, τα μπουζούκια Δευτέρα με Κυριακή, τις συντάξεις στα 45, μια «τίμια» θέση στο δημόσιο, την «γκόμενα» που μπήκε στην ελληνική οικογένεια με περηφάνια, τα τηλεπαράθυρα, τον μίστερ Μπούτια, τους επικούς διαλόγους Γυάλινου Τοίχου με τις μπανάνες, τον Χατζηστεφάνου-Μπόκοτα (New York Times- Ψαροντούφεκο 1-0), τον Σαμίρ και την μάνα του, εκείνη την πρωτοχρονιά που άλλαξε με Τσάκα-Πρόδρομο, εκείνα τα χοντροκομμένα, μαύρα παπούτσια Down Town, τα μπλουζάκια με τον Τιτανικό, τα χαρτάκια με την Μαρία της Γειτονιάς και τους ποδοσφαιριστές, τα παιχνίδια στη γειτονιά, το νερό με το στόμα από λάστιχο, τις ανέμελες βόλτες, τα πυτζάμα πάρτι, τις εξόδους σε bar, φαγάδικα, καφεμπραντσάδικα, την τρέλα της εφηβείας, τις εκδρομές με τα ΚΑΠΗ, τα μεθύσια, τα φλερτ, τους έρωτες, τις καψούρες, την παρέα, τα οικογενειακά τραπέζια, το νοιάξιμο, την ανθρωπιά, τη ζωή. Ναι αδιαμφισβήτητα κάθε πέρσι και καλύτερα τότε που δεν νοσταλγούσαμε την αληθινή ζωή.

Τα ΜΜΕ και τα ΜΜΜ δεν είναι τίποτα άλλο από απλές συντομογραφίες, καθώς καμία αξιοπιστία, εγγύηση, ποιότητα, διαβεβαίωση δεν έχουν να προσφέρουν

16) Η μοναξιά, η βία, η αρρώστια, ο πόνος, ο θρήνος, η απελπισία, ο ρατσισμός, η ομοφοβία, ο εκφοβισμός, η φτώχεια, η αυτοκτονία, η αδικία, η περιφρόνηση, ο πόλεμος, οι καταστροφές πάσης φύσεως υπήρχαν πάντοτε. Απλώς κάποιοι φέτος συνειδητοποίησαν πόσο σκληρό είναι να τα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι για πρώτη φορά και μάλιστα κλεισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους ή ακόμα χειρότερα χωρίς να έχουν τέσσερις τοίχους.

17) Φέτος που η τέχνη και ο πολιτισμός υποτιμήθηκαν βάναυσα για ακόμα μια φορά σ’ αυτή τη χώρα έκαναν τις φράσεις «Να πάω λίγο θέατρο να ξεσκάσω, να ακούσω λίγο μουσική να ηρεμήσω, να διαβάσω ένα βιβλίο να περάσει η ώρα, να χορέψω να εκτονωθώ, να ζωγραφίσω έναν καλύτερο κόσμο και να δω μια ταινία να μου αλλάξει τη ζωή», ζωτικής σημασίας και ταυτόχρονα απελπιστικά ουτοπικές χωρίς τους ανθρώπους τις τέχνης να μπορούν να ξαναδημιουργήσουν πάνω στις στάχτες.




18) Η φράση «Το μόνο που εύχομαι είναι να έχουμε την υγειά μας και να βγούμε ζωντανοί απ’ όλο αυτό», ίσως αποτέλεσε την κορωνίδα του τι είναι πραγματικά σημαντικό, αλλά και την προϋπόθεση για να μπορούμε να πάμε παρακάτω.

19) Τα «Μου έλειψες, σ’ αγαπώ, συγγνώμη, ευχαριστώ, σε χρειάζομαι, πότε θα σε δω, είσαι καλά;», ίσως για πρώτη φορά κρύβουν τόση αλήθεια μέσα τους.

20) Ο θάνατος είναι το μοναδικό πράγμα που δεν γίνεται να αλλάξει και ο θρήνος, ο πόνος,  η απόγνωση τα «γιατί τώρα, γιατί σε εμένα», ο θυμός και τελικώς η συνειδητοποίηση, είναι μια κατάσταση που έζησαν πολλές οικογένειες φέτος. Ας σεβαστούμε, ας αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ αυτούς που συνεχίζουν να παλεύουν, ας προφυλαχτούμε κι ας προφυλάξουμε όλους αυτούς που αγαπάμε.

Υ.Γ.: Είτε ο κορωνοϊός είναι αληθινός, είτε είναι ψεύτικος ας μην ξεχνάμε ότι το 2020 μας προσέφερε μια τρομακτική εμπειρία. Είτε αρνητές, είτε υποστηριχτές της μάσκας, είτε συνομωσιολόγοι, είτε όχι, ας είμαστε ρεαλιστές κι ας προσπαθήσουμε να μην χάσουμε τους εαυτούς μας, τους ανθρώπους μας, μα κυρίως ας μετατρέψουμε, όσο μπορούμε, αυτόν τον τρόμο σε εκείνο το συναίσθημα που μας κράτησε, μας κρατά και θα συνεχίσει να μας κρατά ακόμα ζωντανούς. Σε εκείνο το συναίσθημα πως: «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!»

Υ.Γ.2.:  2021 μη μας αναγκάσεις να αναφωνήσουμε ξανά: «Κάθε πέρσι και καλύτερα!» Να είσαι λιγάκι καλύτερο, λιγάκι πιο ανθρώπινο, λιγάκι πιο ελπιδοφόρο, λιγάκι λιγότερο σαν τον κακό ψόφο να’ χεις! Ευχαριστούμε…

Χαρά Χρυσάφη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ #ΛΟΓΙΑΑΠΟΧΡΥΣΑΦΗ




http://e-charity.gr/new/skepseis-h-kampia/


https://e-charity.gr/new/gia-ekeinous-poy-prospathisan-poly/


http://e-charity.gr/new/skepseis-kanena-elafryntiko-kanena-nai-men-alla/




The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

Related post

Ρώτα το #echaritygr ότι θες, όποτε θες
×
Exit mobile version