ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Δημοσιογράφος / Αρχισυντάκτης

Ένα ατέλειωτο ταξίδι η ζωή του… Ταξίδι στον κόσμο, εικόνες, ήχοι, γεύσεις, δρομολόγια… Ταξίδι στην ψυχή, συναισθήματα, χαρακιές, βροχές και ηλιοβασιλέματα. Ταξίδι στις λέξεις, στους στίχους, στα ποιήματα… Ένα γεμάτο ταξίδι γνώσης και εμπειριών…

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, την πόλη που οραματίζεται να αλλάξει, μοναχογιός και για αυτό ίσως καλομαθημένος και πεισματάρης, ήξερε από μικρός με τι χρώματα ήθελε να ζωγραφίσει τον κόσμο… Δυσκολεύτηκε όμως στις αποχρώσεις… Με μια βαλίτσα, ανεξάρτητος και «μαλωμένος» με την Ελληνική νοοτροπία, μετανάστευσε για σπουδές, εργασία και αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο. Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία.

Το αύριο έγινε σήμερα, όμως το παιδί παραμένει παιδί και συνεχίζει να ονειρεύεται. Πολιτικές επιστήμες, δημοσιογραφία και εκπαίδευση, η ζωή του τρεις κύκλοι.

Λάτρης της φωτογραφίας, του βιβλίου, του κινηματογράφου, της βόλτας στην παραλία της Θεσσαλονίκης με καλούς κι έμπιστους φίλους.

Αν και πέρασε από πολλά στάδια δημοσιογραφίας, τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδα, προτίμησε κάτι δικό του. Με μια παρέα ανθρώπων και ενός έμπιστου συνεργάτη πραγματοποίησε πλέον την πιο βαθιά του επιθυμία. Να «παντρέψει» την ανάγκη του για προσφορά με την μεγάλη του αγάπη, την αδέσμευτη γραφή… Και εγένετο… e-Charity gr. portal

Εκδότης, Βιοχημικός

Γεννημένος στο Παραλίμνι της Κύπρου, δίπλα στην όμορφη πόλη της Αμμοχώστου, μεγάλωσε με τις εικόνες της Πράσινης Γραμμής ατενίζοντας καθημερινά τα σιωπηρά Κατεχόμενα. Στα 20 του χρόνια γεμίζει μια βαλίτσα με μπόλικη αγάπη και όνειρα και ταξιδεύει στην πόλη που λάτρεψε όσο καμία άλλη μέχρι σήμερα… Θεσσαλονίκη. Ο επόμενος σταθμός της ζωής του και πολύ καθοριστικός… Η πόλη του Λευκού Πύργου, της Πλατείας Αριστοτέλους, του Γεντί-κουλέ.

Ο πρόλογος της ακαδημαϊκής του πορείας γράφεται με την είσοδό του στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. Μετά από ένα ταξίδι δύσκολο μα συνάμα συναρπαστικό, εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο της Χημείας, που τόσο λάτρευε από τότε που η κιμωλία έγραψε στον πίνακα την πρώτη χημική αντίδραση….

Πλέον Διδάκτωρ Βιοχημείας, κρατώντας ο ίδιος την κιμωλία γράφει στον πίνακά της ζωής του…

«Κι αν κάποια μέρα φύγω από εδώ, ένα θα είναι το σίγουρο.

Πως έζησα, την ζωή που διάλεξα εγώ κι όχι κάποιος άλλος για μένα.»

Πνεύμα ανήσυχο και αντιδραστικό , στην αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο, όχι μόνο προσωπικά αλλά και για το κοινό καλό, με συμπαραστάτη του και σύμβουλό του την γνώση και την εμπειρία του συνεργάτη του, αναλαμβάνει τα ηνία του Charity gr. portal.

Εξωτερική Συνεργάτις - Συντάκτρια - Τιμής Ένεκεν

Γεννήθηκα στις Σέρρες. Σπούδασα Νομικά στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκα ως δικηγόρος επί δύο χρόνια. Το 1987 αρχίζω να εργάζομαι στην ΕΤ3, αργότερα δουλεύω σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και το 2000 επιστρέφω στην κρατική τηλεόραση.

Παρουσίασα εκπομπή για βιβλία (Για μια θέση στο ράφι) και την εκπομπή «Ομιλείτε Ελληνικά;» η οποία ασχολήθηκε με τη σωστή χρήση της Ελληνικής γλώσσας. Το 2007, εξελέγην συντονίστρια του τηλεοπτικού ντιμπέιτ πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Δούλεψα ως εκφωνήτρια στο ραδιόφωνο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 ήμουν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε η ένταξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ως παρουσιάστρια του Κεντρικού καθημερινού δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Εξελέγην «Δημοσιογράφος της χρονιάς» για πολλές συνεχόμενες χρονιές.

Το Charity το αγκάλιασα γιατί με αγκάλιασε και με έβαλε στις σελίδες του μέσα από ένα μήνυμα, ένα απόγευμα του Οκτώβρη, από τον Αλέξανδρο Γ. Τανασκίδη – Λαμπουσνάκη. Από τότε, συνεργάζομαι ευχάριστα με το περιοδικό.

Συντάκτρια - Θεολόγος

Γεννήθηκα από τύχη ή συγκυρία στην Αθήνα και είμαι θρέμμα της ομορφότερης του Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης. Από τον Αύγουστο του 2010, φιλοξενούνται οι θέσεις και οι σκέψεις μου, στο τέκνο του πολυαγαπημένου Αλεξάνδρου Γ. Τανασκίδη και συνεκδότη -στενότερου εκ των στενότερων πλέον φίλων μου- Νικολάου Βουκκαλή, e-charity gr. portal.

Ελαττωματική, κυκλοθυμική, αντιδραστική και δύστροπη, δεν θέλω τίποτα άλλο να σου πω. Τα άρθρα μου, είμαι εγώ. Ίσως κάποτε σε θυμώνουν, αλλά σίγουρα δεν σου λένε ψέματα…

Συντάκτης, Βιβλιοκριτικός, Πτυχιούχος Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.

Μπήκα στο δρόμο της ζωής πριν δεκαεννιά χρόνια σε ένα μικρό χωριό των Σερρών και συγκεκριμένα το Ποντισμένο. Ήρθα στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τις σπουδές μου στο τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Πλέον Πτυχιούχος. Εκ γενετής, καταθλιπτική φύση, έχω στο μυαλό μου την αμφιβολία και στο στόμα μου τη διαφωνία, αφού ως προς την τελευταία, την θεωρώ συστατικό στοιχειό της δημοκρατίας.

Όταν γνωρίζω κάποιον, συνήθως του ζητάω να χαρακτηρίσει τον εαυτό του με τρία επίθετα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εγώ δεν έχω κάνει ακόμη την αυτοκριτική μου, επειδή αλλάζω τόσο γρήγορα, όσο… η χώρα κυβερνήσεις! Μου αρέσει το μέσο, αλλά όχι η μετριότητα. Αναζητώ πάντα το καλύτερο ακόμη και αν πρέπει να θυσιάσω το καλό. Προτιμώ τα ταξίδια της ψυχής παρά του σώματος. Ένα καλό βιβλίο, μια ταινία, ένα άρθρο είναι, κατά κύριο λόγο, οι συνταξιδιώτες μου.

Η διαφορετικότητα του καθενός αλλά και η υπεράσπιση της αποτελεί για εμένα πηγή έμπνευσης αλλά και ζωής.

Ευχαριστώ θερμά τους συντελεστές του e-charity.gr που με εμπιστεύτηκαν, ευελπιστώντας να μην τους απογοητεύσω.

Κοινωνική Λειτουργός - Συντάκτρια

Η μεγαλύτερη απόλαυση και ταλέντο μου είναι να μπορώ να θαυμάζω και να παρατηρώ, όλα αυτά που αχνοφαίνονται, όλα εκείνα που ζητωκραυγάζουν και όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να κάνουν… κάτι ή έστω και τίποτα!

Αγαπώ τα βιβλία και την τέχνη σε όλες της τις μορφές και ειλικρινά πιστεύω ότι αποτελεί βάλσαμο στην -κάποιες φορές- γλυκά εξουθενωτική καθημερινότητα.

Εργάζομαι ως κοινωνική λειτουργός και παραμένω εθελόντρια, κάτι που θεωρώ πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου!

Είναι μεγάλη μου τιμή να συνεργάζομαι με τον Αλέξανδρο, ο οποίος είναι από τους ανθρώπους της πόλης που παράγει ανεκτίμητης αξίας έργο!

Συντάκτρια, Θεολόγος

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1981. Σπούδασα ζωγραφική, ελεύθερο σχέδιο, μοντέλο και Ιστορία της Τέχνης σε ιδιωτικό εργαστήριο. Το 2008 αποτελεί το έτος κτήσης του πτυχίου Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Το 2011 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον Τομέα Δογματικής Θεολογίας και ειδικότερα στον κλάδο Συστηματικής, Συμβολικής Θεολογίας και Αισθητικής της Ορθοδοξίας στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σήμερα πλέον διορισμένη ως Εκπαιδευτικός Θεολόγος στη Μέση Εκπαίδευση, αποτελώ πλέον υποψήφια διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συντάκτρια, Θεολόγος

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Θεολόγος καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Α.Π.Θ και στην Ελβετία. Υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα της Δογματικής, Α.Π.Θ. Επιστημονική συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μ. Δημητριάδος. Εμπνεύστρια και δημιουργός του καλλιτεχνικού τριπτύχου Sygorma, μέλος του Contemporary Art Club Contact, της World Student Christian Federation και του Κέντρου Πολιτισμού και βιβλίου Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Στο ενεργητικό μου υπάρχουν δύο προσωπικές συλλογές ποιημάτων, το 2000 «Ξέρω! Είναι κάπως αργά…» και το 2010 «Κορίτσι των σκοτεινών δασών», ενώ το 2011 σε μια συλλογική προσπάθεια, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο αφιερωμένο στα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας «Λόγια Ελπίδας».

Έχω δημοσιεύσει ποιήματα και άρθρα μου σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είμαι τακτική αρθρογράφος των ηλεκτρονικών περιοδικών e-Charity.gr και Βακχικόν (μόνιμη στήλη: Εξ αφορμής).

 

Ποίησή μου έχουν μελοποιήσει οι Ηλίας Χατζόγλου (ηλεκτρονική μουσική), Χρήστος Σταμούλης

και Κώστας Τζιαγκούλας. Συνεργάζομαι με τον φωτογράφο Gemammou

και την ζωγράφο/γλύπτρια Αναστασία Παπαθανασίου.

Έχω συγγράψει θεατρικά κείμενα για την σκηνοθέτιδα Σμαρώ Πλατιώτη, τις ομάδες treacorΤreat και Personna non Grata.

www.anastasiagkitsi.com

Ψυχολόγος - Εξωτερική Συνεργάτις

Είμαι ψυχολόγος αλλά πολλές φορές λειτουργώ έως καθρέφτης. Αφουγκράζομαι τον άνθρωπο και κατανοώ την πολύπλευρη φύση του. Παιδί της φύσης, παρατηρώ, αισθάνομαι, ξεχνιέμαι αφήνομαι… σε σημείο που με χαρακτηρίζουν φευγάτη ΑΛΛΑ… το δικό μου μότο ζωής είναι: αν δεν «χαθείς» λίγο από την πραγματικότητα που σου επιβάλλουν πως θα γνωρίσεις την δική σου πραγματικότητα; Θα με δείτε να γράφω συνέχεια, όταν είμαι θυμωμένη, στεναχωρημένη, αγχωμένη, ξεχασμένη, παραδομένη γιατί η συγγραφή για μένα είναι ανάσα.

Δηλώνω λάτρης των ανθρώπων και «εραστής της ζωής».

Λατρεύω τα ταξίδια, τα οποία χρησιμοποιώ ως μέσο να έρχομαι πιο κοντά στην πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και είμαι υποστηρίκτρια της γάτας. Ανεξάρτητη, πολυμήχανη και ελεύθερη. Το βουνό αγκαλιάζει τη μοναχικότητά μου και η θάλασσα λειτουργεί ως κάθαρση των ανησυχιών και των υπαρξιακών, εσωτερικών μου αναζητήσεων.

Επαγγελματικά δουλεύω με ομάδες ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας αλλά και σε ατομικό επίπεδο, έχω ειδικευτεί στην κλινική ύπνωση και στα χρόνια νοσήματα.

Τι έχω στο μυαλό μου…; «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ~ ΓΙΝΟΜΑΙ»!

Ευχαριστώ τον Αλέξανδρο, για την ευκαιρία που μου δίνει να γίνω μέλος της Οικογένειας του e-Charity.gr portal. Τιμή μου και χαρά μου.

Συντάκτρια- Εξωτερική Συνεργάτις

Ένα ανήσυχο πνεύμα γαλουχημένο με αξίες, ιδανικά και πολλή αγάπη. Από μικρή είχε αναπτύξει το αίσθημα της αναζήτησης και της περιέργειας. Προσπαθεί να βλέπει πάντα πίσω από τα πράγματα.

Αρθρογραφεί ερασιτεχνικά αλλά γράφει επαγγελματικά. Ανίδεη από οδήγηση αλλά οδηγός στη δική της ζωή.

Μεγάλες της αγάπες είναι η Κοινωνική Θεολογία, η επιστήμη της, το διάβασμα και η ενασχόληση της με τα παιδιά. Η μεγαλύτερη εσωτερική της ανάγκη είναι να βοηθάει τους άλλους.

Επίτιμος Συνεργάτης, Διευθυντής TOGETHER

Γεννήθηκα στη Δυτική Γερμανία και ζω στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Θεολογία και πρόσφατα ίδρυσα το Διαχριστιανικό-Διαθρησκειακό-Διαπολιτισμικό Κέντρο TOGETHER γιατί πιστεύω στη δύναμη της πίστης σε κάθε τι που απογειώνει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Πιστεύω στην ελπίδα που πηγάζει από έναν Χριστό ανατρεπτικό και επαναστάτη, που δεν κάνει παρέα με τους δήθεν και τους καθώς πρέπει , αλλά περπατάει στα σκοτεινά μονοπάτια μαζί με τους «μικρούς» αυτού του κόσμου.

Γράφω και μιλάω για όσα ονειρεύομαι και για όσα ελπίζω. Από εδώ και μπρος θα μοιράζομαι τα όνειρα και τις ελπίδες μου μαζί σας, μέσα από το e-Charity.gr. Καλώς σας βρήκα στο κοινό μας ταξίδι!

Συντάκτρια, Φοιτήτρια Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.

Γεννημένη σε ένα κλασικό χωριό, με κάποιες BMW όμως, των Σερρών, ήρθε επιτέλους στην Θεσσαλονίκη, την πόλη που θα ήθελε να είχε μεγαλώσει και να έπαιρνε σιγά – σιγά πλέον λίγες δόσεις της γοητείας της, τα παιδικά της καλοκαίρια… Τις γωνιές της, τις έμαθε όμως τώρα.

Ενόσω παλεύει να γίνει δημοσιογράφος ή και διαφημίστρια, επάγγελμα που στο άκουσμά του, άλλοι χαμογελούν και συνεχίζουν με ένα «αλλά» και άλλοι που την ξέρουν περισσότερο συμφωνούν ότι επιτέλους θα μπορεί να κάνει αυτό που λατρεύει: να ρωτάει…

Το e-charity.gr είναι το χέρι που χρειάζεται για να ανοίξει την πόρτα στον κόσμο των Ανθρώπων που αγαπούν και κρατούν στα χέρια τους τη ζωή τους ανεξαρτήτως εμποδίων και θέλει τόσο πολύ να επικοινωνήσει μαζί τους. Θέλει πάντα να ακούει και να βοηθάει όποιον μάθει ότι το χρειάζεται, γιατί παίρνει ζωή από αυτό. Η αυταπάτη ότι μπορεί να γίνει Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, έχει γεννήσει την ανεξέλεγκτη θέλησή της να καταπιάνεται να λύσει τα προβλήματα των άλλων.

Ψυχολόγος - Εξωτερική Συνεργάτις

Κορίτσι για πάντα μιας άλλης εποχής που το μυαλό της χορεύει σε ακούσματα μοναδικά μεταξύ πιάνου, σαξόφωνου και ηλεκτρικής κιθάρας! Μ’ αρέσει να ακούω τους ανθρώπους ολόγυρα μου, να τους παρατηρώ και να βρίσκω κάθε τι ωραίο που έχουν λησμονήσει. Αισιόδοξη και δραστήρια, είμαι σίγουρη -από πρώτο χέρι-  ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό και ότι μόνο ένα αρκεί: Είτε μια ψυχή που είναι εκ φύσεως χαρούμενη είτε μια ψυχή που την κάνει χαρούμενη η αγάπη, η δουλειά, η τέχνη και η γνώση. 

Όνειρο μου να δω και να περπατήσω σε όσα περισσότερα μέρη του κόσμου μπορώ!

Ψυχολόγος με στόχο να βοηθώ και να προσφέρω, με πίστη στην ανθρώπινη δύναμη και ευγνώμων για τη ζωή  δηλώνω παρούσα σε αυτήν την υπέροχη παρέα του e- charity.gr που ξεκίνησαν ο Αλέξανδρος και ο Νικόλας και τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν.

Διατροφολόγος - Συνεργάτις

Τελειόφοιτη του τμήματος Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Διατροφής (ΕΕΙΔ) και της European Society of Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN).

Από το 2004 διατηρεί Διαιτολογικό Γραφείο στο κέντρο της πόλης και παράλληλα έχει τελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Γηριατρικής Μονάδας του Γ.Ν. «Ιπποκρατείου», της Νευρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου».

Επιπρόσθετες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την εκτεταμένη συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά όπως επίσης ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με θέματα που αφορούν την διατροφή και την υγεία σε διάφορες παθήσεις.

Περαιτέρω ασχολίες περιλαμβάνουν την εθελοντική παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ Πυλαίας, σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, στο Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π. Θεσσαλονίκης. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το nutrivalue.gr

Συντάκτρια - Παιδοψυχολόγος

Σπούδασα στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στον τομέα Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Έτσι έμαθα τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Συμμετείχα σε προγράμματα σεμιναρίων αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μαζί με μια παρέα φίλων, έχουμε ιδρύσει την περιβαλλοντική ομάδα The World-helpers’ Greenhouse. Έτσι έμαθα τη ΦΥΣΗ. Συνεννοούμαι στην αγγλική και ιταλική γλώσσα, τις οποίες διδάσκω, και γνωρίζω επίσης την αραβική και την τουρκική. Συμμετείχα σε προγράμματα κινητικότητας νέων, με θέματα περιβαλλοντικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου. Έτσι έγινα ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ.

Ποιήματά μου – επειδή γράφω κιόλας – συμπεριλαμβάνονται σε ποιητικές ανθολογίες και έχουν αποσπάσει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς. Έτσι αγάπησα το ΒΑΘΟΣ της ΓΡΑΦΗΣ. Επειδή αγαπώ τον φακό, οργάνωσα φωτογραφικές εκθέσεις και συμμετείχα σε πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις. Έχω υπάρξει ομιλήτρια σε καλλιτεχνικές και σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε παρουσιάσεις βιβλίων.

Είμαι ιδρύτρια της καλλιτεχνικής ένωσης Ulysses και διοργανώνω θεατρικο-ποιητικές παραστάσεις και project διαθεματικών δραστηριοτήτων, κυρίως σε σχέση με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τη διαφορετικότητα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, με την προβολή κοινωνικών μηνυμάτων μέσω των Τεχνών. Υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες. Έχω επίσης συμμετάσχει σε συναυλίες παίζοντας drums. Ζω στη Θεσσαλονίκη και εργάζομαι ως ειδική εκπαιδευτικός και συντονίστρια ψυχοκοινωνικών δράσεων.

Στον ελεύθερο χρόνο μου, ταξιδεύω, γράφω, παίζω κρουστά, φωτογραφίζω «σκιές» και αναζητώ τον εαυτό μου. Στην Οικογένεια του e-Charity.gr portal, μπήκα γιατί αναζητώ τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Συντάκτρια - Γεωπόνος

Προέρχομαι από γεωργική περιοχή και αγροτική οικογένεια. Από μικρό παιδί λοιπόν βλέπω και ακούω για επικίνδυνες χημικές ουσίες και τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον. Αργότερα, στα φοιτητικά μου χρόνια, έμαθα πως ακόμα και το κρέας, το γάλα και τα παράγωγά τους μπορεί να είναι επιβλαβή λόγω των προληπτικών αντιβιώσεων που χορηγούνται στα ζώα.

Πολύ αργότερα, κατά την εργασία μου σε μια εταιρία με φυτικά καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής και παρακολουθώντας πολλά σεμινάρια σχετικά με διατροφή και προσωπική περιποίηση, έμαθα πόσο άσχημη και «κενή» είναι η διατροφή μας και πόσο επικίνδυνα για την υγεία μας μπορεί να είναι τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης.

Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα πόσο μεγάλο κακό προκαλούν τα συμβατικά καλλυντικά και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά, δηλαδή προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που μάλιστα διαφημίζονται κατά κόρον. Έκτοτε… είπα ν’ αλλάξω τον κόσμο… Το επάγγελμά μου πλέον είναι τα βιολογικά προϊόντα και το χόμπι μου η ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά την διατροφή, υγεία-ευεξία, προσωπική περιποίηση κλπ.

Την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή μου την έκανε δώρο η Νονά στα 12! Τι το ήθελε; Της το έσκασα ένα πρωί, πήγα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κι έβγαζα τα αεροπλάνα… εκεί γύρω στο απογευματάκι κατάφερα από μια τρύπα στα συρματοπλέγματα να μπω στην πίστα απογειώσεων! (περισσότερα…)

Ψυχολόγος, Συντάκτρια

Γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη, στην πόλη των προσφύγων, του πολιτισμού και της Μακεδονίας. Ανήσυχη, μαχήτρια, αυθεντική και πάντα χαμογελαστή ακόμα και όταν οι οιωνοί δεν είναι καλοί…

Με βαθειά αγάπη για τον άνθρωπο σε όλες του τις ηλικίες και κυρίως για τους συνανθρώπους μου που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και την προκατάληψη λόγω κάποιας αναπηρίας ή ασθένειας, σπούδασα με πάθος και αγώνα αυτό που λάτρεψα παιδιόθεν.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύομαι στην ψυχοθεραπεία και το ψυχοδυναμικό Ψυχόδραμα. Από το 1999 είμαι εθελόντρια στο «Χαμόγελο του παιδιού» και τον Δεκέμβριο του 2010 είχα την τιμή να βραβευτώ από το σύλλογο για την εθελοντική μου προσφορά.

«Ταξιδεύω το εγώ» μου προσπαθώντας να συμμαχήσω με ένα δυνατό Υπερεγώ και ένα παιχνιδιάρικο Αυτό μέσα από το ατελείωτο ταξίδι της αυτογνωσίας με αποσκευές τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου.

Επιδιώκω να εμπνέομαι από απλούς ανθρώπους, που το μεγαλείο της ψυχής και των εμπειριών τους δεν ανταλλάσσεται με κανέναν πλούτο πάνω στη γη, ανακαλύπτοντας τις κρυφές δυνάμεις που έχει ο καθένας μας και το νόημα της ύπαρξης.

Είμαι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Νευροϊνωμάτωση «Ζωή με NF».

Φωτογράφος - Συντάκτρια

Γεννήθηκα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και μεγάλωσα στους Κωφούς Αλμυρού και στο Βόλο. Είμαι καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Γυμνάσιο Μύρινας της Λήμνου και λάτρης της φωτογραφίας.

Στο e-Charity magazine με παρότρυνε να συμμετάσχω η αγαπημένη μου φίλη και συντάκτρια Αναστασία Γκίτση και προσφέρω φωτοδημιουργίες μου.

Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος κι ανυπομονώ να προσφέρω φωτοδημιουργίες μου.

Δείγματα της δουλειάς μου, μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μου στο flickr: http://www.flickr.com/photos/lonigr/

Ψυχολόγος, Συντάκτρια

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη κάποια από τις πρώτες ζεστές μέρες του Αυγούστου το 1985. Από μικρή πεισματάρα, κυνική, αγοροκόριτσο… Οι ανησυχίες έντονες και το μόνο σίγουρο είναι πως πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τον άνθρωπο… Έτσι ακολούθησα την Ψυχολογία, την οποία καθημερινά ανακαλύπτω ακόμη περισσότερο…

Αντικομφορμίστρια, αρνούμαι να συμβιβαστώ με νόρμες και συνταγές εφαρμογής των «ειδικών», απλός στόχος: να βοηθάω τους ανθρώπους να βρουν τον εαυτό τους και να κατακτήσουν την ψυχική ηρεμία.

Λατρεύω τα ταξίδια, τον αθλητισμό, την ασπρόμαυρη ομάδα της προσφυγιάς. Σιχαίνομαι την υποκρισία, την αεργία και την απληστία. Αρνούμαι να «μεγαλώσω», δουλεύω όσο μπορώ για να ωριμάσω.

Στηρίζω με κάθε τρόπο, κάθε προσπάθεια βοήθειας προς αυτούς που το έχουν ανάγκη και για αυτό θέλησα να γίνω μέλος της ομάδας του e-Charity gr. Portal.

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η καταγωγή μου είναι από την όμορφη Ξάνθη, αλλά γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και ζω στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη. Οι ανθρωπιστικές σπουδές ήτανε μονόδρομος για εμένα (παρά τη μακρόχρονη ενασχόληση με τον αθλητισμό και την ανατροφή μου από δύο γονείς γυμναστές) και η σχολή Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. από την οποία αποφοίτησα, μου έδωσε πάρα πολλά.

Μετά από μια εποικοδομητικότατη, αλλά και δύσκολη πρακτική στα πλαίσια του αποτοξινωτικού κέντρου ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, η κατεύθυνση της σχολικής-εξελικτικής ψυχολογίας αποτέλεσε την τελική επιλογή μου. Από τότε, ασχολούμαι με το παιδί! Εργάστηκα για τρία χρόνια ως δασκάλα αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ πλέον εργάομαι ως ψυχολόγος παιδιών και εφήβων, συνεργαζόμενη με ένα Κέντρο Μελέτης. Επίσης, προσφέρω εθελοντική εργασία ως ψυχολόγος σε δομές ψυχικής υγείας που φιλοξενούν παιδιά και εφήβους.

Η λογοτεχνία ήτανε ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Στα 23 μου χρόνια, εκδόθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα φαντασίας, με τίτλο «Λάχεσις» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Αυτό το βιβλίο αποτέλεσε την αφορμή γνωριμίας μου με το e-charity,gr, το οποίο φιλοξένησε συνέντευξή μου και λίγο αργότερα, μετά από πρόταση του εκδότη Νικόλα Βουκκαλή, μου πρόσφερε τις ηλεκτρονικές σελίδες του για να γεμίσω με σκέψεις μου. Σας ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι να είμαι μέλος αυτής της ομάδας.

Δημοσιογράφος

Το ταξίδι της ζωής μου άρχισε πριν 19 χρόνια στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας, την Βέροια… Από μικρή ήθελα να μαθαίνω λίγο – πολύ τα πάντα και μου άρεσε να υπερασπίζομαι το δίκαιο των ανθρώπων. Μεταξύ Νομικής και Δημοσιογραφίας, τελικά με κέρδισε η δεύτερη. Περνώντας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, ένιωσα ότι όλα αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο τους… Και να που πήρα και το πτυχίο μου!

Λατρεύω την εκμάθηση ξένων γλωσσών καθώς και τα πολλά ταξίδια. Γνωρίζω αγγλικά, γαλλικά και σκοπός μου είναι να μάθω και πολλές ακόμη. Έχοντας σαν πιστεύω, ότι τίποτα δε σου χαρίζεται, αλλά ότι καθετί θέλει το κυνήγι του, τελειώνοντας το πρώτο έτος στη σχόλη, ένιωσα την ανάγκη να αρχίσω να κάνω πράξη τις γνώσεις, που προς το παρόν είχα αποκομίσει. Άρχισα λοιπόν να αρθρογραφώ στο www.thrakitoday.com, συμμετείχα σε ραδιοφωνικές εκπομπές στον Alpha Radio Thessaloniki, είμαι υπεύθυνη επικοινωνίας στην Εταιρία  Θεατρικών Παραγωγών eclipse theater και τώρα εργάζομαι στην αποδελτίωση της clipnews.

Ήθελα όμως να κάνω και κάτι πιο ιδιαίτερο, κάτι που να είναι πιο κοντά στα πιστεύω μου. Δεν έχασα την ευκαιρία, και μαθαίνοντας για την τόσο προσεγμένη και γεμάτη αγάπη δουλειά των αρμόδιων του e-charity.gr Portal, αποφάσισα να συμμετέχω κι εγώ, ώστε με ακόμη ένα λιθαράκι, να βοηθηθεί κόσμος, που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Δημοσιογράφος

Ποια είμαι εγώ; Πώς θα μπορούσα να περιγράψω τον εαυτό μου; Τι να πω για μένα; Βάζοντας σε μία σειρά τις σκέψεις μου, έγραψα τις παρακάτω γραμμές…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μέγαρα. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή των Ιωαννίνων και για κάποια χρόνια έκανα ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά. Η φιλολογία δεν με γοήτευε ιδιαίτερα. Άρχισα να ψάχνω για κάτι άλλο, κάτι που να με «γέμιζε» περισσότερο. Αυτό το κάτι άλλο, το βρήκα στην αρθρογραφία.

Από το 2006 άρχισα να αρθρογραφώ σε διάφορες εφημερίδες, παράλληλα με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο και τα ιδιαίτερα. Μετακόμισα στην Αθήνα το 2010 για να σπουδάσω Δημοσιογραφία. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, συνεργάστηκα με διάφορα sites. Επίσης, τα δύο τελευταία χρόνια έχω μία ραδιοφωνική εκπομπή στο akmi-radio.gr

Είμαι πτυχιούχος Δημοσιογραφίας, και παρακολουθώ μαθήματα Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Όσο καιρό βρίσκομαι στην πρωτεύουσα, εκμεταλλευόμενη τον ελεύθερό μου χρόνο, παρακολουθώ σεμινάρια Λογοτεχνικής και Θεατρικής γραφής. Αρθρογραφώ χρόνια τώρα και στο bestnews.gr

Λατρεύω την Αθήνα, γιατί σε αυτή την πόλη, έγιναν πραγματικότητα όλα τα όνειρά μου. Αγαπώ την βροχή. Μου αρέσει να βλέπω τις σταγόνες να κυλούν στο παράθυρο και μετά να χάνονται. Αγαπάω το ουράνιο τόξο μετά από μία καταιγίδα. Μου θυμίζει πως όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, κάποια στιγμή έρχεται το «ουράνιο τόξο», η λύση στα προβλήματα. Αγαπώ τους ανθρώπους που δέχονται με χαρά να σε βοηθήσουν αν το ζητήσεις.

Εξοργίζομαι με τα «πρέπει». Αυτά τα τεράστια «πρέπει» που δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις, που σε φυλακίζουν. Με στενοχωρεί επίσης, πολύ η κακία των ανθρώπων. Το υπερβολικό άγχος, η υπερβολική ευαισθησία και η ανασφάλεια είναι τα μειονεκτήματά μου. Κλαίω και στεναχωρούμαι πολύ εύκολα. Τέλος, αγαπημένο μου motto είναι: «Tα όνειρά σου θα γίνουν αληθινά, αρκεί να πιστέψεις σε αυτά».

Συντάκτρια

Αντί βιογραφικού

Μπορεί να ήταν επικηρυγμένη σε μια άλλη εποχή, είχε πολλά ονόματα και γεννήθηκε γυναίκα. (περισσότερα…)

Author - Correspondent from Trinidad Tobacco

Emiliya Ahmadova was born in the city of Baku, the capital of Azerbaijan. When she was just nine years old, she developed a passion for reading, literature, poetry, and foreign languages. (περισσότερα…)

Συνεργάτις Τομέα Υγείας - Επ. Συνεργάτης Α' Παν/κής Νευρολογικής Κλ. ΑΧΕΠΑ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες ενώ τα τελευταία 15 χρόνια ζω στη Θεσσαλονίκη και εργάζομαι πάνω στο αντικείμενο το οποίο σπούδασα ακολουθώντας το παιδικό μου όνειρο για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις με αποδοχή της διαφορετικότητας μέσω του χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Η ζωή μου είχε πάντα μία νότα ανατροπών που την ασπίδα προστασίας της η οικογένεια μου γέμισε με ένα μόνο υλικό αυτό της αληθινής αγάπης. Βιώνοντας στιγμές δύσκολες ή εύκολες και έχοντας υπέρμετρο ενθουσιασμό για το υγρό στοιχείο ήρθα σε επαφή με τη Συγχρονισμένη Κολύμβηση ακολουθώντας μια όμορφη πορεία στην Εθνική ομάδα απολαμβάνοντας τη διαδικασία του να δοκιμάζεσαι, να θέτεις στόχους, να κερδίζεις αλλά και να χάνεις και μέσα από όλα αυτά να μαθαίνεις να μάχεσαι.

Προσπαθώ να μεταφέρω το προσωπικό μου μήνυμα ως ΑμΣΚΠ  (Ατομο με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) καταθέτοντας την ψυχή μου συνοψίζοντας την δική μου διαδρομή στο εξής: “χρειάζεται παραδοχή, να παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα – έχεις μία νέα κατάσταση άγνωστη – διότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει, αν δεν το θέλεις εσύ ο ίδιος. Έτσι μόνο θα κάνεις την ζωή την οποία ονειρεύτηκες διατηρώντας τον εαυτό σου, οι άλλοι απλά θα σου δείξουν τον δρόμο, τον οποίο όμως ο ίδιος θα πρέπει να διαβείς».

Πιστεύω αληθινά στη δύναμη του σήμερα και σιχαίνομαι τα καλούπια. Θέλω να έχω την ελευθερία να βρω στο δρόμο τι θα με κάνει ευτυχισμένη για ακόμη ένα λεπτό, ώρα, χρόνια, με ό,τι θελήσω, πετύχω ή ότι άλλο μου προκύψει και κάνει την κάθε μέρα μου να τη ζω όχι σαν να είναι η τελευταία της ζωής μου αλλά η πρώτη. Στην δική μου Ιθάκη, πραγματικός συνοδοιπόρος ο έρωτας της ζωής μου, ο σύζυγος μου, ο μονάκριβος μου Οδυσσέας, αληθινός, ουσιαστικός πάντα δίπλα μου με τεράστια δύναμη απέναντι στους Κύκλωπες και τις Λαιστρυγόνες της εποχής να μας κρατά ενωμένους..

Η ζωή λοιπόν είναι σε θέση να τα ανατρέπει όλα… και για’μένα το χειρότερο, είναι μόνο το μη αναστρέψιμο!

Επαγγελματικά: Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού M.Sc.´s., Ph.D., P.D. Kάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων, Διδακτορικού & Μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών Α.Π.Θ. λαμβάνοντας υποτροφίες Αριστείας, ενώ στην παρούσα φάση πραγματοποιώ το 2ο μεταδιδακτορικό με υποτροφία αριστείας από το Ι.Κ.Υ. στο αντικείμενο: Νευροαποκατάσταση & ΣΚΠ.

Υπηρετώ ως: Επ. Συνεργάτης Α’ Παν/κής Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ Τομέας Νευροεπιστημών Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. Επ.Σύμβουλος Nευροαποκατάστασης & Θεραπευτικής Άσκησης της ΕΕΣΚΠ Μέλος Δ.Σ. της ΕΕΣΚΠ

 

Ακολουθήστε με και στο προσωπικό μου Youtube Channel Εδώ

Συνεργάτης - Ειδικός Λογιστικών Φοροτεχνικών

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονική. Σπούδασα λογιστική στο ΑΤΕΙΘ. Πριν ακόμα πάρω το πτυχίο μου αντιλήφθηκα ένα πρόβλημα. (περισσότερα…)

Συντάκτης Πολιτιστικών - Κοινωνικών

Πρώτη φορά άνοιξα τα μάτια μου στην Χαλκιδική και τα τελευταία 23 χρόνια της ζωής μου τα περνάω σε αυτή, με μικρά κατά διαστήματα διαλείμματα. (περισσότερα…)