Θέατρο Αυλαία και αυτό το μήνα. Πρόγραμμα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2016

 Θέατρο Αυλαία και αυτό το μήνα. Πρόγραμμα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2016

Παραστάσεις

13 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου 2016

Ζήσε την Μαγεία

με το Έλληνα Illusionist Σανκάρα

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Ο πολυμήχανος, ταλαντούχος κι αστείρευτος Σανκάρα επιστρέφει, μαζί με την ομάδα του, στο Θέατρο Αυλαία για να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο show με τίτλο: ”Ζήσε την Μαγεία”. Ο μεγάλος Έλληνας illusionist θα υποδεχθεί τους λάτρεις της μαγείας και των ψευδαισθήσεων, – τους πιστούς εδώ και χρόνια θεατές, αλλά και θα προσκαλέσει τους νέους φίλους του να μυηθούν στην σφαίρα του μυστηρίου και του υπερφυσικού, δίνοντας το απόλυτο ρεσιτάλ μαγείας επί σκηνής.

Έχοντας ως άσσο στο μανίκι του τα πρωτοπόρα και παράτολμα νούμερα, το μοναδικό κι αγχολυτικό του χιούμορ, τον σεβασμό και την συνέπεια να διακρίνει κάθε του παράσταση, γοητεύει και μαγνητίζει τους θεατές κάθε ηλικίας. Το Θέατρο Αυλαία μετατρέπεται κάθε φορά σε έναν φανταστικό, διαδραστικό κόσμο όπου καθένας από εσάς συμμετέχει ενεργά, βιώνοντας τη μαγεία σε πρώτο πλάνο.

Από το show δεν θα λείψουν τα εντυπωσιακά stage illusions (μαγικά νούμερα μεγάλης κλίμακας), κατά τα οποία ο Σανκάρα κι οι 2 γοητευτικές παρτενέρ του θα εκτελέσουν μ’ ένα τρόπο τόσο συγκλονιστικό που θα σας αφήσουν άφωνους. Είναι το σημείο όπου η μαγεία και η θεατρικότητα ενώνονται κι έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη σαγήνη των αισθήσεων.

”Ζήσε την Μαγεία”, κατά την έναρξη της παράστασης, με την εμφάνιση του Σανκάρα μέσα από ένα ασανσέρ που πριν ήταν άδειο. ”Ζήσε την Μαγεία” με την εξαφάνισή του εμπρός στα μάτια του κοινού και τη στιγμιαία μεταφορά του στην άλλη άκρη του θεάτρου. ”Ζήσε την Μαγεία” και πρόσεξε τι σκέφτεσαι, γιατί θα σου αποδείξει πως έχει την δύναμη κάθε φορά να διαβάσει και να προβλέψει την σκέψη και τις επιλογές τυχαίων θεατών.

Σας περιμένουν πάρα πολλές εκπλήξεις!

Η ικανότητά του να κατευθύνει το μυαλό σας στη διάσταση της μαγείας, σε συνδυασμό με το απροσδόκητο αποτέλεσμα, θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή την παράσταση και να ζήσετε την μαγεία!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

13 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο, 18.00 – Κυριακή, 17:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό 10€, Μειωμένο 8€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Πλατεία ΧΑΝΘ(Πλευρά Τσιμισκή)

2310 237700

www.avlaiatheatre.gr

Παραστάσεις

15 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου 2016

«Αυτός που έκανε ό,τι ήθελε»

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Η παράσταση

«Αυτός που έκανε ό,τι ήθελε» πράττει κατά βούληση, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό ή κοινωνικό περιορισμό. Αν και αποτελεί έναν άνθρωπο του σήμερα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, παρόλα αυτά συμπεριφέρεται ανάλογα με την διάθεση του, αψηφώντας τόσο τις κοινωνικές και πολιτικές δομές, όσο και το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Παραδόξως πως, κατορθώνει να επιβιώνει και να ελίσσεται, δημιουργώντας στον θεατή μια αίσθηση ονείρωξης, ταυτόχρονα θαυμασμό, αλλά και φθόνο. Σταδιακά, ωστόσο, αρχίζουν να δημιουργούνται αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτή η δύναμη της θέλησης πηγάζει από τον ίδιο ή είναι υποκινούμενη.Ένας επιστήμονας, με τον οποίο ο άντρας συνδέεται από παλιά, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο ερώτημα αυτό.

ekane-2

Ωστόσο, μια γυναίκα που μπαίνει με το έτσι θέλω στη ζωή του, θα ανατρέψει εντελώς τα δεδομένα. Άραγε ο άνθρωπος αυτός κάνει πραγματικά ό,τι θέλει; Και με ποιον τρόπο θα πληρώσει τις συνέπειες των πράξεων του, που είναι αναπόφευκτες;

Η θεματική

Το κύριο ερώτημα που διατρέχει την παράσταση είναι το κατά πόσο τελικά είναι «ελεύθερη» η ελεύθερη βούληση. Με άλλα λόγια, είναι το θέλω μας στην σύγχρονη κοινωνία ετεροκαθοριζόμενο και αν ναι, από ποιους παράγοντες επηρεάζεται; Η ανθρώπινη συμπεριφορά καθορίζεται από εξωτερικούς παράγοντες ή από μια ατομική πράξη θέλησης; Διαμορφώνουν άραγε τα γονίδια τις κοινωνικές μας επιθυμίες; Το δίκαιο και η ηθική είναι αιτήματα της φύσης ή των κοινωνικών θεσμών; Μπορεί ο άνθρωπος να πάρει μέρος στην δημιουργία του και να αυτοπροσδιοριστεί; Και κατ’ επέκταση, υπάρχει τελικά τρόπος να κάνουμε ό,τι θέλουμε;

ekane-3

Ελεύθερη βούληση: κατασκευασμένη αλήθεια ή αναγκαία ψευδαίσθηση;

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τσάκου

Σκηνικά – Κοστούμια: Θάνος Καρώνης

Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης

Χορογραφίες – Κίνηση: Δήμητρα Μαυρογένη

Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου

Οργάνωση Παραγωγής: Απόστολος Λιάπης

Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Βίντεο Τρέιλερ: Δημήτρης Βαβάτσης,  Δημήτρης Μουγκός

Παίζουν: 

Γιάννης Δρόσος

Διονύσης Καραθανάσης

Πέτρος Μαλιάρας

Βάλια Μωραϊτοπούλου

Δήμητρα Σταματίου

ekane-afisa

Η αφίσα είναι ένα έργο του Σύριου εικαστικού Fadi Yagizi 

που ευγενώς παραχώρησε στην παράσταση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

15 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου 2016

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

75’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.viva.gr, Public, Seven spots, Ιανός, Reload και στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ

Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

Facebook page της παράστασης

Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί

του Ευγένιου Τριβιζά

Μια δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική

παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά από τον Αναστάση Ροϊλό

και τον Κωστή Βοζίκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

21/2, 28/2, 6/3 στις 11:30πμ

καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

oloi-mazi-1

Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί

του Ευγένιου Τριβιζά

Μια δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική

παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά από τον Αναστάση Ροϊλό

και τον Κωστή Βοζίκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

21/2, 28/2, 6/3 στις 11:30πμ

καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Η συνταγή είναι σχετικά απλή. Παίρνουμε έναν ηθοποιό, έναν μουσικό, τις ωραιότερες ιστορίες του αγαπημένου μας παραμυθά, γράφουμε τη μουσική, προσθέτουμε πολύ κέφι, καλπάζουσα φαντασία, αρκετό αυτοσχεδιασμό και… ε, δε θα σας τα  πούμε και όλα!

Ο ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός και ο μουσικός Κωστής Βοζίκης μας ταξιδεύουν στις μαγικές ονειροχώρες του Ευγένιου Τριβιζά. Πλέκοντας παραδοσιακές αφηγηματικές τεχνικές και σύγχρονα μουσικά μοτίβα, με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας, αλλά και τη σπαρταριστή φαντασία του συγγραφέα, προτείνουν μια νέα διάσταση στο χώρο του σύγχρονου παραμυθιού. Με εργαλεία τους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και την πρωτότυπη μουσική που γράφουν για κάθε παραμύθι, προσκαλούν τα παιδιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά, που διασκεδάζει αλλά και προβληματίζει γύρω από ποικίλα ζητήματα, ενώ παράλληλα καλλιεργεί τη φαντασία τους.

trivizas

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θεμιτή έως αναγκαία είναι η συμμετοχή των παιδιών στην πορεία της ιστορίας τα οποία με τη βοήθεια των δύο αφηγητών – εμψυχωτών καταφέρνουν να λύσουν το μυστήριο του παραμυθιού.

Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα

Ο  ένας πίσω από τον άλλο, η Κούλα η κατσικούλα η καλή νοικοκυρούλα με την  κόκκινη κουκούλα, ο Μπούνι-Μπούνι το στρουμπουλό μπαρμπούνι με το μπλε  μπαστούνι, ο Ρίκι-Τίκι το σκανταλιάρικο ποντίκι με το βερικοκί σαρίκι, ο  Χασμουριγιάμα το νυσταλέο λάμα με την κρεμ καφέ πιτζάμα και ένας μπαφιασμένος μπούφος που του πάει πολύ ο άσπρος του ο σκούφος, ξεκινάνε  ένα απριλιάτικο πρωί για να ζητήσουν από τον ατρόμητο ιππότη που ζει στο  αλαβάστρινο κάστρο να ανοίξει έναν μπουφέ μέσα στον οποίο φοβούνται ότι κρύβεται ένας επικίνδυνος δράκος. Όταν όμως ανοίγουν τον μπουφέ, κάτι απροσδόκητο τους περιμένει! Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να λύσουμε το  μυστήριο.

Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα

Αποφασισμένοι να μαδήσουνε μια μαργαρίτα και να μάθουνε επιτέλους ποιον αγαπάει η Φιφίτσα η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα, ο Άβυ το κουνάβι που μετράει τ’ αστέρια κάθε βράδυ, ο Βικέντιος το βόδι που ξεφλουδίζει ένα γινωμένο ρόδι, ο Μπίκι-Μπέκι το γελαστό λελέκι που μασουλάει ένα πεντανόστιμο μπουρέκι, η Μίνα η ερμίνα που φυσάει μια σερπαντίνα, η Φιόνα η χελώνα που φοράει ένα σκουριασμένο σουρωτήρι για κορόνα και ένας κέφαλος που τον τρελαίνει ο πονοκέφαλος, ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ηλιόλουστο πρωί, για το θαυμαστό λιβάδι των ονείρων, Τι θα αποκαλύψει όμως το τελευταίο πέταλο της μαργαρίτας;

Τα παραπάνω βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά

κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (www.metaixmio.gr).

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Στη σύλληψη, τη σκηνοθετική επιμέλεια και επί σκηνής οι:

Αναστάσης και  Κωστής Βοζίκης

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Κυριακή  στις 11:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

60’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.viva.gr, Public, Sevenspots, Ιανός, Reload, MediaMarkt και στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ

Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

Οι Πεταλούδες Είναι Ελεύθερες

του Leonard Gershe

από 24 Φεβρουαρίου 2016

για λίγες μόνο παραστάσεις

στο Θέατρο Αυλαία

 

Η Άννα Παναγιωτοπούλου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Leonard Gershe “Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες”, σε μουσική Διονύση Τσακνή.

Νέα Υόρκη τέλη δεκαετίας του ’60. Ο Ντον Μπέηκερ είναι ένας υπέροχος τύπος. Έξυπνος, μορφωμένος, εμφανίσιμος και πολύ καλός μουσικός. Επίσης είναι τυφλός. Έχει πρόσφατα μετακομίσει από το μικρό ήσυχο προάστιο στο οποίο ζούσε με την υπερπροστατευτική μητέρα του, στη μεγαλούπολη. Στο ακριβώς διπλανό διαμέρισμα μένει η Τζιλ, μια νεαρή φέρελπις ηθοποιός που αντιπαθεί τις δεσμεύσεις. Οι δυο νέοι θα γνωριστούν και θα φλερτάρουν, μέχρι την απρόσμενη έλευση της μητέρας του Ντον την πλέον ακατάλληλη στιγμή.

Το έργο «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες» του Leonard Gershe, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Broadway κάνοντας πάνω από 1100 παραστάσεις. Μέσα από ένα πανέξυπνο και διαπεραστικό χιούμορ, προσεγγίζει τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού, του έρωτα, του θάρρους και της αλληλοκατανόησης. Μια ζεστή, αισιόδοξη και εξόχως πνευματώδης κομεντί, που σε μια περίοδο που τα πάντα τριγύρω μας δείχνουν σκοτεινά, αφήνει να φανεί μια χαραμάδα φως.

petaloudes-1

Κείμενο: Leonard Gershe

Μετάφραση: Αλέξης Καλλίτσης

Σκηνοθεσία: Άννα Παναγιωτοπούλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού

Φωτισμοί: Αντώνης Διρχαλίδης

Μουσική: Διονύσης Τσακνής

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς, Νώντας Στυλιανίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσούρμας

Άννα Παναγιωτοπούλου, Σταύρος Καραγιάννης, Άννα Μονογιού, Γιώργος Τσούρμας

Πρεμιέρα: Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:00

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πέμπτη-Σάββατο στις 21:00, Τετάρτη, Κυριακή στις 20:00

15€, 12€ (φοιτητικό, ανέργων)

Τιμή προπώλησης μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας: 10€

ΠΡΟΠΏΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΊΩΝ

www.viva.gr, Public, Seven spots, Ιανός, Reload, Media Markt και στα ταμείο του Θεάτρου

Αυλαία και του BlackBox

Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

Πλατεία ΧΑΝΘ(Πλευρά Τσιμισκή)

 

Χορηγός Προώθησης Άρθρου-ΠΛΑΙΣΙΟ/plaisio.gr

Παραγγείλτε μέσα από το παρακάτω banner

και κερδίστε 20% χάρη στην συνεργασία του

ΠΛΑΙΣΙΟ με το e-Charity.gr portal

Κλείστε ραντεβού μέσω του doctoranytime ΣΗΜΕΡΑ 

ΔΩΡΕΑΝ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

Related post