Ladies Lunch για το MDA Ελλάς στην Θεσσαλονίκη

 Ladies Lunch για το MDA Ελλάς στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις, MDA Ελλάς  διοργανώνει και καλεί τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, σε ένα γεύμα για γυναίκες κι όχι μόνο, υπό τον τίτλο “Ladies Lunch” με επίσημη Ομιλήτρια την Δόκτωρα Νομικής και Διαμεσολαβήτρια κα. Ζωή Γιαννοπούλου – Στεφάνου, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 λίγο μετά τη 1:30μ.μ. στο εστιατόριο «Β» του Βυζαντινού Μουσείου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 2). Σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση ζητημάτων με τίτλο: Διαμεσολάβηση, Εξανθρωπισμός της Δικαιοσύνης, οι καλεσμένοι θα έχουν την τιμή να ακούσουν απόψεις και νέες αναφορές στον επιστημονικό τομέα της Διαμεσολάβησης και να ενισχύσουν το έργο του Σωματείου MDA Ελλάς. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την διοργάνωση και τις δημόσιες σχέσεις του Γραφείου Mar.Com Τζελέπογλου.

Σας περιμένουμε να ενισχύσουμε όλοι μαζί το σημαντικό έργο του Σωματείου MDA Ελλάς

και της Μονάδας του Σωματείου, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

12227123_933194243427091_3383200163890824673_n

Λίγα λόγια για το MDA Ελλάς

Το ΜDA Ελλάς – Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2000, για να συμβάλει τόσο στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που προκαλούν η Μυϊκή Δυστροφία και οι άλλες Νευρομυϊκές Παθήσεις, όσο και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όσων πάσχουν από αυτές. Πρωταρχικός του σκοπός είναι να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από Νευρομυϊκές Παθήσεις (νέοι στην πλειοψηφία τους) να ενταχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία και να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της εργασίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού. 
Ένας ακόμα σημαντικός στόχος του MDA Ελλάς είναι να προσφέρει στα Μέλη του δυνατότητες για την καλύτερη ένταξή τους σε διαφορετικές δράσεις της κοινωνικής ζωής, ενώ παράλληλα βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ τους, συμβάλλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, και στηρίζει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευσή τους μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων.
Ειδικότερα, το MDA Ελλάς αποσκοπεί:
  • στη δημιουργία Ειδικών Μονάδων για Νευρομυϊκές Παθήσεις σε νοσοκομεία και κλινικές στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
  • στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις, δηλαδή στη δραστηριοποίησή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής και στη στήριξή τους ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν.
  • στην προώθηση των ερευνών για την έγκαιρη διάγνωση και τη βελτίωση της πρόγνωσης των Νευρομυϊκών Παθήσεων.
  • στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πολύπλευρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις.
Οι Νευρομυϊκές Παθήσεις αποτελούν μία μεγάλη ομάδα νοσημάτων, κυρίως γενετικής προέλευσης, που επηρεάζουν τις λειτουργίες του Νευρικού και Μυϊκού Συστήματος. Περιλαμβάνουν μια ομάδα τουλάχιστον 45 διαφορετικών παθήσεων που προσβάλλουν τους μύες, τη νευρομυϊκή σύναψη, τα περιφερικά νεύρα ή τον κινητικό νευρώνα. Η ηλικία εμφάνισης μιας Νευρομυϊκής Πάθησης εξαρτάται από το είδος της, ενώ τα πρώτα συμπτώματα μπορούν να παρουσιαστούν από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Υπάρχουν όμως και αρκετές μορφές ασθενειών που εμφανίζονται μετά την ηλικία των είκοσι ετών. Ανάλογα με τη νόσο, προκαλείται ποικίλου βαθμού μυϊκή αδυναμία, και παράλληλα εμφανίζονται καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, η ιατρική φροντίδα προς αυτά τα άτομα πραγματοποιείται συλλογικά από ομάδα γιατρών που αποτελείται από Νευρολόγο, Καρδιολόγο, Πνευμονολόγο, Ορθοπεδικό και Φυσικοθεραπευτή. Η επιδημιολογική ανάλυση των παραπάνω ασθενειών, αναφέρει ότι στην Ελλάδα 1 στα 3000 παιδιά γεννιέται με Μυϊκή Δυστροφία. Ωστόσο, σήμερα η δυνατότητα διάγνωσης των Νευρομυϊκών Παθήσεων είναι μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα γίνεται σημαντική έρευνα για την ανεύρεση θεραπείας.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αθήνα
Ελπίδος 6, Πλ. Βικτωρίας
Τηλ.: 210 3616980-1
Fax: 210 3616982
E-mail: info@mdahellas.gr
Website: www.mdahellas.gr
Θεσσαλονίκη
MDA Ελλάς Μονάδα στο
νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310993534




The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

Related post