#Story2tell | Mohamed Bzeek | Ο πατέρας των παιδιών που πονάνε και…πεθαίνουν στην αγκαλιά του.

 #Story2tell | Mohamed Bzeek | Ο πατέρας των παιδιών που πονάνε και…πεθαίνουν στην αγκαλιά του.

Μερικοί άνθρωποι στο #echaritygr μας εντυπωσιάζουν με την τεράστια αγάπη και αλληλεγγύη που επιδεικνύουν. Μας καθηλώνουν με τις ιστορίες τους και έτσι μοιραζόμαστε ακόμα μια σπάνια ιστορία στο #Story2tell.

Με την πρώτη όψη, σου μοιάζει με ένα απλό κοντόχοντρο άντρα με μια μεγάλη γενειάδα… Μπορεί να τον παρομοιάσει κάποιος και με τον… Λίβυο Άγιο Βασίλη των παιδιών…

Είναι σημαντικό πως πληθαίνουν οι άνθρωποι στη ζωή μας, που μας συγκινούν με τη μεγάλη καρδιά τους, τόσο πολύ που φαντάζει σχεδόν εξωπραγματικό. Ο Mohamed Bzeek είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Ο Λίβυος μετανάστης στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, έχει μια ιδιαίτερη αποστολή: να προσφέρει διαμονή σε παιδιά που νοσούν από δύσκολες παθήσεις, συνήθως στο τελικό στάδιο του καρκίνου. Ο Μοχάμεντ είναι ο ΜΟΝΟΣ που δέχτηκε να γίνει ανάδοχος πατέρας ετοιμοθάνατων παιδιών.

Οι γονείς τους, συνήθως, τα εγκαταλείπουν στα Νοσοκομεία όταν μαθαίνουν ότι πάσχουν από κάποια θανατηφόρα, ανίατη ασθένεια και τα παιδιά πεθαίνουν χωρίς να έχουν κάποιον δίπλα τους. Ακούγεται απάνθρωπο; Ασύλληπτο; Είναι…

“Προσπαθώ να γίνω ο γονέας και ο θεραπευτής τους, τουλάχιστον ψυχικά για αυτά τα παιδιά, φροντίζοντάς τα μέχρι το τέλος για να μην πεθάνουν μόνα τους.” δηλώνει και συμπληρώνει “από το 1989 οπότε και γνώρισα τη γυναίκα μου, ξεκινήσαμε να υιοθετούμε παιδιά, καθώς στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκα με Καρκίνο του εντέρου, στα 62 μου, με έβαλε σε έναν αγώνα που ευτυχώς βγήκα νικητής. Όμως στο νοσοκομείο γνώρισα μαζί και τα εκατοντάδες παιδάκια που νοσηλεύονταν με επιθετικές και θανατηφόρες Ασθένειες. Από τότε μέχρι σήμερα, έχω υιοθετήσει 80 και πλέον παιδιά.”

Οι LA Times, όταν τους ενημέρωσαν οι νοσηλευτριες για τον ξεχωριστό αυτό “Πατέρα των παιδιών” σε συνεργασία με την ιστοσελίδα GoFundMe δημιούργησαν ένα βίντεο που αφηγείται την ιστορία του Mohamed Bzeek και κάλεσαν τον κόσμο να τον στηρίξει οικονομικά. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Συγκεντρώθηκαν από τον απλό κόσμο που παρακολουθούσε με δάκρυα στα μάτια στις οθόνες του την ιστορία του Μοχάμεντ, περίπου 600.000 δολάρια. Με αυτά τα χρήματα επισκευάστηκαν ζημιές του σπιτιού του, αγοράστηκε επαρκής εξοπλισμός για τη νοσηλεία των παιδιών στο σπίτι του και εγκαταστάθηκαν θέρμανση και κλιματιστικό μαζί με αφυγραντήρα και ιονιστή για να διασφαλιστεί η υγιεινή κατά την παραμονή των παιδιών στο χώρο του.

Με καμάρι δείχνει το βιβλίο που ένας δάσκαλος σχολείου του Λος Άντζελες ετοίμασε με τους μαθητές του για τον Πατέρα Μπιζίκ με την γενειάδα που είναι γεμάτη από αγάπη, όπως τον αποκαλούν στο εξώφυλλο. Τα παιδιά ζωγράφισαν για τον Μοχάμεντ διάφορες πολύχρωμες ζωγραφιές και έγραψαν μηνύματα αγάπης για τον “ήρωα” τους όπως τον αποκαλούν.

Το 2015 η γυναίκα του πέθανε και ο Μοχάμεντ έμεινε πίσω να φροντίζει την κόρη του που αντιμετωπίζει επίσης μια δύσκολη μορφή αναπηρίας που δεν της επιτρέπει να δει και να ακούσει, με νεκρωμένο σχεδόν το μισό εγκέφαλο. “ΟΙ γιατροί μας είχαν δώσει ελπίδες για μόλις μερικές εβδομάδες. Τελικά η κόρη μου έχει φτάσει να είναι σήμερα 7.5 χρόνων… Έχει ψυχή, αισθάνεται, καταλαβαίνει πως παίρνει αγάπη και μαζί κερδίζει και χρόνια…”

“Μέσα από τον διαρκή μου μονόλογο, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει, με ακούει και με το χάδι μου καταλαβαίνει. Δεν ξέρω αν με ακούει αλλά καταλαβαίνει σίγουρα βαθιά μέσα της πως είμαι εδώ μαζί της και την αγαπώ και τη φροντίζω.”

Ο ίδιος θυμάται και αφηγείται, “δεν είχα κάποιον μαζί μου στις θεραπείες και έπρεπε να συνέλθω μόνος μου. Κι από τον θάνατο της γυναίκας μου και από τη δυσκολία του γιου μου αλλά και από τον καρκίνο μου που είχε ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο έντερο και την Ψυχολογία μου. Επισκεπτόμουν την Παιδιατρική και έβλεπα όλα αυτά τα παιδιά ανήμπορα, χωρίς κάποιον να χαϊδεύει το κεφαλάκι τους, χωρίς κάποιον να τα φιλήσει πριν πεθάνουν… Όταν στάθηκα ξανά στα πόδια μου, αποφάσισα να αφιερώσω τη ζωή μου στα εγκαταλειμμένα ετοιμοθάνατα παιδιά. Πιστεύω πως είναι άσχημο να φεύγει ένα παιδί χωρίς να έχει κάποιον κοντά του στις τελευταίες του στιγμές.”

“Υπάρχει περισσότερο καλό από το κακό σε αυτό τον κόσμο. Είμαστε αδέλφια σε αυτή την ανθρωπότητα. Κανείς δεν θέλει να είναι μόνος. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο.”, καταλήγει στο βίντεο που παρουσιάζει το έργο του, στη σειρά “Οι κρυφές ζωές των Μουσουλμάνων” που αναδεικνύει τα θετικά πρόσωπα των μεταναστών και προσφύγων Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

Related post