Σκηνές από ένα γάμο | Συνομιλώντας με την Παυλίνα Χαρέλα!

 Σκηνές από ένα γάμο | Συνομιλώντας με την Παυλίνα Χαρέλα!

Είναι πολύ όμορφο όταν μου δίνεται η ευκαιρία να συνομιλήσω με ανθρώπους που πολλές φορές έχω συναντήσει μα δεν μας έχει δοθεί ουσιαστικός χρόνος για να πούμε όλα όσα θέλουμε. Να μοιραστούμε προβληματισμούς, να πούμε τις ιστορίες μας και να δούμε καλύτερα πώς σκέφτεται ο καθένας μας.

Ένα από αυτά τα άτομα ήταν η Παυλίνα. Την γνώρισα από εποχές Αυλαία και την συνάντησα πολύ περισσότερο στο Θέατρο Σοφούλη. Εκεί ήταν σαν να την έβρισκες στο σπίτι της. Σαν να αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου. Αεικίνητη και χαμογελαστή με όποιον περνούσε την πόρτα του θεάτρου. Και τώρα, επί σκηνής με τον Αντώνη Λουδάρο. Αλλά ας μας τα πει καλύτερα η ίδια.

Παυλίνα, ποιες είναι οι «Σκηνές από ένα γάμο»;

Οι «Σκηνές από ένα γάμο» είναι παγκοσμίου φήμης αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν που παρουσιάζει με έναν τρόπο ωμό αλλά και λυρικό την πορεία της σχέσης ενός ζευγαριού. Παρότι γραμμένο τη δεκαετία του 70, το κείμενο εκφράζει με ανατριχιαστική ακρίβεια όλα τα αδιέξοδα, όχι μόνο μιας σχέσης, αλλά του ανθρώπου γενικότερα ακόμα και σήμερα. Την απληστία, την αναζήτηση του καινούριου και τελικά την απογοήτευση. Στο Θέατρο Σοφούλη  μπορείτε να το δείτε σε διασκευή και σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου με εκείνον κι εμένα στους ρόλους του Γιόχαν και της Μαριάννας αντίστοιχα.

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τον Αντώνη Λουδάρο;

Τέλεια! Είναι υπέροχος, ευγενής, σέβεται τους συνεργάτες του και μου μαθαίνει πάρα πολλά πράγματα που με κάνουν καλύτερη.  Γνωριζόμασταν χρόνια και ψάχναμε έργο για να συνεργαστούμε και τελικά καταλήξαμε στις «Σκηνές από ένα γάμο». Από τις πρώτες κιόλας πρόβες η χημεία μεταξύ μας σε ερμηνευτικό επίπεδο ήταν πολύ έντονη. Πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με τον Αντώνη Λουδάρο αλλά και πραγματική ευτυχία γιατί είναι υπέροχος άνθρωπος και συνεργάτης.

Τι θες να πεις μέσω των παραστάσεών σου;

Εγώ ως Παυλίνα δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να πω κάτι. Το κείμενο και ο σκηνοθέτης είναι εκείνοι που δίνουν το στίγμα τους και λένε ό,τι πρέπει να ειπωθεί. Με ενδιαφέρει να αποδώσω με συνέπεια το δικό τους μήνυμα. Τώρα σε επίπεδο παραγωγής με ενδιαφέρει να παρουσιάζουμε στο Θέατρο Σοφούλη έργα που  κάνουν τον κόσμο να ψυχαγωγείται, να περνάει καλά και μέσω αυτών να βρίσκει ίσως δρόμο να εκφράζει τα δικά του συναισθήματα. Όπως αναφέρεται και στο έργο «Σκηνές από ένα γάμο» είμαστε συναισθηματικά αναλφάβητοι. Γνωρίζουμε τόσα πράγματα για τον κόσμο και δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Ειδικά σήμερα είμαστε δέσμιοι της εικόνας και δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Γι’ αυτό βλέπουμε τόσο θυμό γύρω μας.


Γνωρίζουμε τόσα πράγματα για τον κόσμο και δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας. 


Είσαι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το «Θέατρο Σοφούλη». Τι έχει να μας προσφέρει ο χώρος αυτός;

Το Θέατρο Σοφούλη από το 2001 επιδιώκει να δίνει βήμα στις φωνές της πόλης και όχι μόνο. Φιλοξενούμε και ανεβάζουμε παραστάσεις που έχουν κάτι το καινούριο, κάτι φρέσκο. Δίνουμε χώρο σε νέους ανθρώπους να παρουσιάσουν τις δουλειές τους, ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους  καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα είναι ένας σταθερός προορισμός για τις οικογένειες γιατί ξέρουν πως στο Θέατρο Σοφούλη θα περάσουν όμορφες στιγμές με τα παιδιά τους. Μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε πως στο Θέατρο Σοφούλη μεγαλώνουμε γενιές θεατρόφιλων!

 

Πώς εξελίσσονται τα πράγματα για το θέατρο στις μέρες μας;

Θεωρώ πως η θεατρική σκηνή της πόλης μας είναι άκρως ενδιαφέρουσα! Υπάρχουν πολλές θεατρικές ομάδες που ετοιμάζουν πολύ αξιόλογες δουλειές και ο κόσμος φαίνεται πως τις στηρίζει.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου του χρόνου τέτοια μέρα;

Εκατομμυριούχα, διάσημη, με δυο τρία παιδιά… Αστειεύομαι! Θα γίνω λίγο κλισέ, αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει! Την υγεία μας να έχουμε και έρχονται ενδιαφέροντα πράγματα.


Από τις πρώτες κιόλας πρόβες η χημεία μεταξύ μας σε ερμηνευτικό επίπεδο ήταν πολύ έντονη. 


 

Δώσε μας μια ευχή για το μέλλον.

Αυτή που λέω πάντα! Να είναι όλα τα θέατρα γεμάτα!


Έτσι, κλείσαμε την όμορφη κουβέντα. Την γεμάτη θέατρο και προβληματισμούς. Και μετά από όλα αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η Παυλίνα Χαρέλα, είναι ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του. Στο θέατρο. Στην σκηνή. Κι είναι όμορφο να έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην δική μας πόλη. Στην Θεσσαλονίκη μας.

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

Related post