ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ e-Charity.gr: Ένας τοίχος καλοσύνης σε κάθε μεριά της Ελλάδας

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ e-Charity.gr: Ένας τοίχος καλοσύνης σε κάθε μεριά της Ελλάδας

Με πάνω από 30 περιοχές ανά την Ελλάδα να συμμετέχουν στο μεγαλεπήβολο πρότζεκτ του “Τοίχου της Καλοσύνης”, η χώρα μας, πήρε τα ηνία της Τεχεράνης που πρώτη καθιέρωσε τους Τοίχους ανθρωπιάς και πλέον η Ελλάδα μας, παραδίδει μαθήματα ανθρωπισμού απ’ άκρη σ’ άκρη για να μην πάει ούτε μια μπουκιά χαμένη. Το e-Charity.gr συγκέντρωσε ΟΛΕΣ τις πόλεις που έχουν μπει στον “χορό” της προσφοράς και σας παρουσιάζει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ όλους τους Τοίχους Καλοσύνης, με τις ακριβείς τους διευθύνσεις για να βοηθήσετε όπου κι αν είστε, τον συνάνθρωπό μας, το γείτονά μας, που έχει ανάγκη.

Αν λοιπόν “δεν χρειάζεσαι κάτι, άφησέ το, αν κάτι πάλι το χρειάζεσαι, πάρ’ το”.  Η αξιοθαύμαστη αυτή πρωτοβουλία που όσο κι αν μοιάζει περίεργο, ξεκίνησε από το Ιράν και μέσα από μια φωτογραφία, έγινε γνωστή παγκοσμίως.

iran

Η ιδέα ξεκίνησε από έναν πολίτη που θέλοντας να βοηθήσει τους 15.000 περίπου άστεγους συμπολίτες του στην Τεχεράνη, οραματίστηκε έναν άλλο τοίχο απέναντι σε όσους παγκοσμίως υψώνονται. Πήρε λοιπόν μια ξύλινη κρεμάστρα, την στόλισε με αγάπη και με το μότο  «Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρ’το» ξεκίνησε να τοποθετεί κρεμάστρες  στους τοίχους της πόλης και να κρεμάει ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα. Έτσι ξεκίνησαν οι πρώτοι τοίχοι καλοσύνης.

Η Λάρισα, έσυρε πρώτη το χορό. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ζουν στη πόλη, εμπνεύστηκαν από το Ιράν και δημιούργησαν τους πρώτους Τοίχους Καλοσύνης στη χώρα μας. Κι όπως ήταν φυσικό, η μία πόλη μετά την άλλη άρχισε να ακολουθεί το παράδειγμα της “μάνας” Λάρισας του κάμπου, με στόχο να πλημμυρίσει κάθε ελληνική πόλη και γειτονιά, με κρεμάστρες αγάπης, ανθρωπισμού, αλτρουισμού και προσφοράς.

Λάρισα (Επίσημη Ομάδα Facebook)

larisa

Η πολύ καλά οργανωμένη Ομάδα της Λάρισας, έχει δημιουργήσει διαδραστικό google map με τις περιοχές που μπορείτε να βρείτε τους Τοίχους της Καλοσύνης. Ο χάρτης ανανεώνεται κάθε φορά που μια καινούργια περιοχή προστίθεται. Παρακάτω σας παραθέτουμε όλες τις περιοχές που μπορείτε στη Λάρισα να βρείτε τις κρεμάστρες είτε πάνω σε δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια ή ακόμα και πάνω σε δέντρα.
Περιοχές (σύμφωνα με την Επίσημη Ομάδα Λάρισας)
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ (πίσω από τον Σταθμό), ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (παλιό ΑΛΛΑΧΟΥ), ΤΣΙΜΙΣΚΗ 85 (στην πυλωτή πολυκατοικίας), ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (απέναντι από το Φούρνο), ΣΕΦΕΡΗ (στην Καθολική Εκκλησία), ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (πίσω από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο), ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (δίπλα από την Εκκλησία), ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ (απέναντι από ¨ΝΙΚΟΔΗΜΟ”), ΡΟΙΔΟΥ (στο εκκλησάκι Αγ. Αθανασίου), Ασκληπιού και ΙσαύρωνΡούσβελτ και ΚωλλέτηΝ. Σμύρνη (στον Αγ. Δημήτριο), Αγίας Τριάδας (στο γήπεδο του Απόλλωνα), Αχιλλέως (πίσω από τα νεκροταφεία), Μαγριέ και Ζακύνθου (Ανθούπολη στο σχολείο), Αγ. Χαραλάμπους (απέναντι από την εκκλησία), Μανωλάκη 6Αγ. Κωνσταντίνος (μεταξύ εκκλησίας και σχολείου στο στενάκι), Φρούριο (στο καφέ ΓΗ), Κύπρου 107 (Κέντρο Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ), Πηνειού (στο μέσον της Οδού), Στην  είσοδο του πάρκου Αγ, Αντωνίου, Ιερού Λόχου και ΦαρσάλωνΠεντελικού (στο 25ο Δημοτικό), Αθανασίου Διάκου (απέναντι από το “Καπηλειό”), Ανθίμου Γαζή 53 (στο Zeppelin), Φωκά και Θυμάτων Κατοχής (στη γωνία), Αξενίδου  και Ηρώων Πολυτεχνείου (στο παλιό “Ρεμπέτικο”), Ογλ και 31ης Αυγούστου, Βαρδουσίων (στο στενό πριν τον “Ιωάννου Ανταλλακτικά”), ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ 9 (πριν το Σταθμό), ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗΣ (πίσω από τον ΙΩΑΝΝΟΥ), ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΚΑΙ ΘΕΟΠΟΜΠΟΥΡΟΔΟΠΗΣ (ΚΤΗΡΙΟ “ΖΙΑΖΙΑ” στην Πλατεία), ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ  (στο Φροντιστήριο Αγγλικών), ΑΥΛΩΝΟΣ ( στο 26ο Δημοτικό), ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ (στο Τυροπιτάδικο στη γωνία), ΗΠΕΙΡΟΥ (στο στενάκι στο AZTEK BAR), 31ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (κοντά στην κλινική Ντινά), ΓΙΑΓΚΟΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (στο διπλό δέντρο), ΑΜΟΡΓΟΥ (πίσω από τη ΔΕΗ – στην είσοδο των Τεχνικών ΔΕΗ)
 

Αθήνα – Κέντρο (Επίσημη Ομάδα Facebook)

Και η Αθήνα, στην περιοχή του Κέντρου, έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία, τις κρεμάστρες για την συλλογή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, μάλιστα με την επίσημη παρουσία και πλαστικοποιημένων ταμπελών ώστε να υποδεικνύουν στον ενδιαφερόμενο τον ακριβή και στοχοτοποθετημένο χώρο της Ομάδας που λειτουργεί στο Facebook. Παρακάτω σας παραθέτουμε όλες τις περιοχές της Αθήνας, στο Κέντρο για να βρείτε τον δικό σας Τοίχο Καλοσύνης. 

Περιοχές (σύμφωνα με την επίσημη Ομάδα της Αθήνας – Κέντρο)

Ασκληπιού 150 και Φαναριωτών, Νεάπολη

Ραγκαβή 67 και Παναγιωταρά, Γκύζη

Απέναντι από Νικήτα 6 και Μυλοποτάμου, Αμπελόκηποι – Ερυθρός Σταυρός

Σπετσών και Τήνου, Κυψέλη

Παξών και Αιγίνης, Κυψέλη

 

athina kentro

Ηράκλειο Κρήτης (Επίσημη Ομάδα Facebook)

Με μεγάλο δυναμισμό μπήκε και το Ηράκλειο στον αγώνα της προσφοράς, με προοπτική να μην πετιούνται τα τρόφιμα στα σκουπίδια και βλέπουμε τις τραγικές εικόνες συνανθρώπων μας να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών για να φάνε. Παρακάτω σας παραθέτουμε ονομαστικά τις περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στον διαδραστικό χάρτη που έχει δημιουργηθεί και ανανεώνεται με βάση την προσθήκη και νέων περιοχών.

irakleio kritis

Περιοχές (σύμφωνα με την Επίσημη Ομάδα Ηρακλείου Κρήτης)

Κισσάμου 38, Αθανασίου Διάκου 2, Χαριλάου Τρικούπη 23, Σαπουτιέ, Σαπφούς, Βασ. Ψυλάκη 2, Μιχαήλ Αρχαγγέλου 85, Στρυμώνος 1 & Λεβήνου, Χριστομιχάλη Ξυλούρη 81, Λεωφ. 62 Μαρτύρων, Λεωφ. Μποφώρ 40, Ι. Κακριδή 3, Μενελάου 4, Εμμανουήλ Παππά 9, Λευτέρη Σκεπετζή 39, Αγ.Γεωργίου 11 Άνω Αλικαρνασσός, Παπανδρέου 7, Ερωτόκριτου, Μεραμβέλλου 10, Λαχανά 2, Σοφοκλέους 2, Σπιναλόγκας 18, Θέογνη 11, Παύλου Μελά 49, Εργάνης 13, Λεωφ. Κνωσού 277, Μάχης Κρήτης, Όπισθεν σχολικού συγκροτήματος Τάλως, Τσικριτζή 11, Αγίου Τίτου, Λεωφ. Καζαντζίδη & Σωκράτους, Καστοριάς 40, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 14, Γαλάτειας Καζαντζάκη, Συβρίτου 24, Όθωνα Γιαννούλη, Γεωρ. Γεωργιάδου 6, Νικ. Ανωγειαννάκη 12, Ταγματάρχου Γιακουμάκη 57, Πετράκη 32, Φοίνικος 35, Βασιλογιώργη 30, Καρτερού 10, Μετεώρων 31, Οδυσσέως 23, Νάξου 14, Μονής Πρέβελης 3, Γιάννη Χρονάκη 12
irakleio xartis
Και η Θεσσαλονίκη, σαν “φτωχομάνα”, παρέλαβε την σκυτάλη και δημιούργησε τους δικούς της Τοίχους Καλοσύνης, με περιοχές και γειτονιές που αυξάνονται σταδιακά. Η Ομάδα της πόλης, περιμένει κι άλλους συμπολίτες να αναλάβουν δράση. Πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε και από τους φίλους μας, δημιουργούς της Ομάδας στο Facebook.  Ελπίζουμε να μην ξανακαταγραφούν αφαιρέσεις κρεμαστρών από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας, έχουν άμεση ανάγκη τη βοήθεια όλων μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε και τις ακριβείς περιοχές που μπορείτε να εντοπίσετε τους Τοίχους Καλοσύνης της Θεσσαλονίκης. 
thessaloniki
Περιοχές (σύμφωνα με την Επίσημη Ομάδα Θεσσαλονίκης)
Ιθάκης – γήπεδο ποδοσφαίρου, Πάρκο Μηνά Πατρικίου, Θάλειας 23 – 4ο και 15ο Δημοτικό σχολείο Ευόσμου, Νάτσινα και Πλαταιών γωνία., Εκκλησία Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Επταπυργίου 82 Β – cafe bar Calderon, Μουσών 33 – Άνω Πόλη, Δελφών με Παπαδάκη γωνία, Δαναΐδων με Κ. Μοσκώφ γωνία.
thess xartis
The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

Related post