Βρες ένα λόγο να βοηθήσεις το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (βίντεο)

 Βρες ένα λόγο να βοηθήσεις το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (βίντεο)

Μέσα από την πρωτοβουλία crowdfunding «act4greece» της Εθνικής Τράπεζας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Με σκοπό να βοηθήσει ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα της πρωτεύουσας, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και να του χαρίσει νέα πνοή στην ύπαρξη και τη μελλοντική του διαδρομή, η Εθνική Τράπεζα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το «act4greece». Μια πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει στόχο να συγκεντρώσει 108.176 ευρώ για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των δύο σκηνών του θεάτρου, αυτής του Υπογείου στην Πεσματζόγλου και αυτής της Φρυνίχου στην Πλάκα. Το μισό αυτού του ποσού, τα 54.100 ευρώ δηλαδή έχει ήδη καλύψει το Ίδρυμα Ωνάση, κάνοντας έτσι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αναδιαμόρφωση του Τέχνης. «Ο πολιτισμός αποτελεί όχημα κοινωνικής αλληλεγγύης για το Ίδρυμα Ωνάση. Η παιδεία και ο πολιτισμός είναι η αντιβίωση, για να νικήσουμε το τέρας που κρύβεται μέσα μας. Το Ίδρυμα Ωνάση, λοιπόν, δίνει το σύνθημα στην προσπάθεια στήριξης του Θεάτρου Τέχνης, αλλά το στοίχημα θα θεωρηθεί κερδισμένο αν ο καθένας από εμάς συμβάλλει και συμπράξει σε αυτή την εκστρατεία στήριξης του Θεάτρου Τέχνης συνειδητοποιώντας ότι αυτή είναι η σωστή κίνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ιδρύματος Ωνάση.

normal_3
Άμεσος στόχος, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες είναι να καλυφθεί και το υπόλοιπο του ποσού (€54.076), μέσα από δωρεές φίλων του θεάτρου, αλλά και ευρύτερα του πολιτισμού, μπαίνοντας στην πλατφόρμα του act4Greece και την ειδική σελίδα που έχει φτιαχτεί για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα, όμως, και όσοι αγοράζουν ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους για τις παραστάσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη διαδικασία κράτησης και εξόφλησης, να συνδράμουν προαιρετικά προσφέροντας τη δωρεά της επιλογής τους.

«Παλεύουμε χωρίς καμία επιχορήγηση από το 2011. Παλεύουμε χωρίς χορηγίες γενικώς, γιατί είναι μια πολύ δύσκολη εποχή για την τέχνη και τον πολιτισμό ευρύτερα», τόνισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη και συνέχισε: «Η πρωτοβουλία act4greece έρχεται να μας στηρίξει. Έρχεται να μας δώσει την ευκαιρία να καλύψουμε ανάγκες πολύ βασικές για τις υποδομές μας, όπως είναι η επισκευή των δύο σκηνών μας, οι οποίες είναι αδύνατο να καλυφθούν από τα εισιτήρια. Γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε πολύ την Εθνική Τράπεζα που δημιούργησε αυτή την πρωτοβουλία, και πρωτίστως ευχαριστούμε το Ίδρυμα Ωνάση, γιατί αγκάλιασε το Θέατρο Τέχνης επιλέγοντάς να είναι εκείνο που θα στηρίξει μέσα από αυτή την πλατφόρμα. Το act4greece είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσο ανάγκη έχουμε τον πολιτισμό, -ειδικά σήμερα περισσότερο από ποτέ. Η Τέχνη μπορεί να μας βοηθήσει να τα βγάλουμε πέρα. Είναι η μόνη που μπορεί».

normal_4
Εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας, στην εκδήλωση μίλησε η Νέλλη Τζάκου, η οποία αρχικά παρουσίασε τη φιλοσοφία και τους βασικούς άξονες του Προγράμματος act4Greece για την προώθηση της Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Τραπεζικής, εξήγησε τα πλεονεκτήματα της μεθόδου χρηματοδότησης μέσω crowdfunding, που για πρώτη φορά εισήγαγε η Εθνική Τράπεζα και καταλήγοντας επεσήμανε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η πλατφόρμα στην ενίσχυση του πολιτισμού: «Σε μια χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, που διαθέτει ανεκτίμητο πολιτιστικό κεφάλαιο, το crowdfunding μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όχημα για την ανάδειξη της κληρονομιάς μας και την ενίσχυση της σύγχρονη καλλιτεχνικής δημιουργίας».

normal_5
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι ηθοποιοί Λένα Παπαληγούρα και Χρήστος Λούλης, απόφοιτοι και οι δύο του Τέχνης. «Το Θέατρο Τέχνης μου έμαθε να ακούω και να βλέπω με τα μάτια και την ψυχή μου. Μου έμαθε ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και δεν έχει σχέση με κανένα lifestyle. Μου έμαθε να δουλεύω σκληρά, να μην επαναπαύομαι και να μη δίνω σημασία στο μέγεθος ενός ρόλου, αλλά στην ουσία του. Μου έμαθε να σέβομαι, αλλά να μη φοβάμαι. Ευγνωμονώ αυτό το θέατρο και τους ανθρώπους του, γιατί εδώ μέσα βρήκα τι είναι αυτό που μου δίνει χαρά και ελευθερία», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η Παπαληγούρα, ενώ ο Λούλης με τη σειρά του τόνισε: «Την καμπάνια αυτή δεν θέλω να τη βλέπω ως ελεημοσύνη. Δεν είναι για λύπηση το Θέατρο Τέχνης. Το Θέατρο Τέχνης έχει μια ανάγκη. Και πρέπει να του την καλύψουμε, όχι ως ελεημοσύνη, αλλά ως ηθική ανταπόδοση. Γιατί υπάρχει και αυτό, πρέπει να γίνει κι αυτό, να αναγνωριστεί η συμβολή του στα πολιτιστικά και κοινωνικά πεπραγμένα αυτής της χώρας».

normal_6

Ο επίλογος της εκδήλωσης γράφτηκε με τον ιδανικότερο και πιο συγκινητικό τρόπο, με το ακόλουθο ηχητικό ντοκουμέντο του Κάρολου Κουν:«Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Το Θέατρο Τέχνης είμαστε εσείς και εμείς μαζί».

Πηγή: tospirtonet

AddBox


The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

Related post