Η Άνδρη Θεοδότου με κάτι περισσότερο από 592 λέξεις
Μία παρέα κέρδισε και πάλι το τηλεοπτικό κοινό φέτος. Από τους φίλους του Άλκη Κούρκουλου στο «Λόγω Τιμής», «Η γενιά των 592 Ευρώ» καθήλωσε το νεανικό κοινό προβληματίζοντας για την σημερινή οικονομική κατάσταση μέσα από ευχάριστες και χαλαρές στιγμές της παρέας. Πέντε διαφορετικοί χαρακτήρες, ο καθένας με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του, ήρθαν για να μας ενθαρρύνουν με τις ευφάνταστες ιστορίες τους και να γεμίσουν τα βράδια της Πέμπτης. Το #echaritygr συνάντησε την Ιωάννα της Κύπρου και ψυχολογήσανε την Άνδρη Θεοδότου.
Αλέξανδρος Τανασκίδης: Στη σειρά υποδύεσαι την Ιωάννα. Μια ψυχολόγο με θεμελιωμένο σχέδιο για τη ζωή, τριών ταχυτήτων. Καριέρας, παιδιών, συζύγου. Η ταχύτητα της ηρωίδας, εμπνέει τη καθημερινότητα σου ;
Άνδρη Θεοδότου : Ομολογώ πως η ταχύτητα της ηρωίδας είναι η καθημερινότητά μου μόνο που η σειρά αλλάζει κατά πολύ… Χμ… παιδί, σύζυγος και τελευταία η καριέρα.
Α.Τ.: Το τηλεοπτικό κοινό σε αγάπησε φέτος ως την allegra, ολίγον τρελή και αποφασισμένη Κύπρια. Ποιά χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, χαρακτηρίζουν εσένα και ποιό είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που αναγνωρίζεις μόνο ως άγνωστο στοιχείο Χ;
Α.Θ. : Διαθέτω την αποφασιστικότητα και την επιμονή που έχει και η Ιωάννα, όπως επίσης και την γαϊδουρινή της υπομονή. Είναι στοιχειά του χαρακτήρα μου που τα κληρονόμησα από τον πατέρα μου και τον ευγνωμονώ για αυτό. Όσο για το ‘Χ’….αυτή η μόνιμη τσίτα που έχει αυτή η κοπέλα εμένα σαν Άνδρη με εξαντλεί….
Α.Τ.: «Η γενιά των 592… . Μια γενιά, με λαμπρό μέλλον… πίσω της». Σαρκασμός, χιούμορ, προβληματισμός. Σε ποιον χαρακτηρισμό κλίνεις Άνδρη;
Α.Θ.: Αδιαμφισβήτητα προβληματισμός. Μόνο που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μένουμε σε αυτό, πρέπει να στεκόμαστε στα πόδια και να πολεμάμε για το μέλλον. Εμείς είμαστε το μέλλον.
Α.Τ.: Εν μέσω ΔΝΤ και πολιτικών βεληνεκούς Μέρκελ, περισσεύει κάτι από αυτό το φώς, για την αυριανή μέρα της γενιάς των 592 ευρώ;
Α.Θ.: Είναι αυτό που ανέφερα και πριν. Πολλά περισσεύουν φτάνει να πούμε και ΘΕΛΩ και ΜΠΟΡΩ…Νέοι άνθρωποι είμαστε, κρατάμε τον κόσμο στα χέρια μας, αισιόδοξα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα, μην επηρεαζόμαστε από σειρήνες τύπου Μέρκελ…
Α.Θ.: Ευχαριστώ, είναι πραγματικά έτσι όπως τα λέτε. Τότε στο νησί δεν με χωρούσε ο τόπος ήθελα κάτι να ….ξεφύγω, να παραμυθιαστώ. Για αυτό επέλεξα να γίνω ηθοποιός. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε όμως, δούλεψα σκληρά πάλεψα και τα κατάφερα. Αισθάνομαι περήφανη για την μέχρι τώρα πορεία μου, παράπονο κανένα. Είχα εξαίρετους γονείς που μου εμφύσησαν ήθος, καταπληκτικούς δασκάλους και ζηλευτές συνεργασίες.
Α.Τ.: Θάρρος ή αλήθεια; (Απάντηση θάρρος: Άνδρες Κύπριοι ή Ελλαδίτες; | Απάντηση αλήθεια: Μοιράσου μαζί μας μια γλυκιά ανάμνηση από τη παιδική ηλικία, που κουβαλάς πάντα μαζί στις αποσκευές σου.)
Α.Θ.: Αλήθεια. Η πρώτη φορά που ανέβηκα στην σκηνή σε ηλικία 5 χρονών όταν με έβαλαν νήπιο ακόμα να παίξω τον ρόλο της Μηλίτσας από την ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ της ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΦΑΚΙΝΟΥ. Αυτή την αθώα χαρά που ένοιωσα όταν έλεγα τα λόγια μου την κουβαλάω πάντα στις αποσκευές μου…
Α.Τ.: Το χιούμορ είναι το όπλο με το οποίο οι ήρωες της σειράς αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Διαδεδομένη μέθοδος αποφόρτισης των εντάσεων. Αντιμετωπίζεται η κάθε είδους κρίση στη πραγματικότητα με όπλο το χιούμορ;
Α.Θ.: Το χιούμορ είναι το κρυφό χαρτί μας, έτσι και το χάσουμε, χάνουμε το παιγνίδι…
Α.Θ.: Η εν λόγο γενιά αν συγκεντρωθεί στον στόχο της θα καταφέρει πολλά και ακόμα παραπάνω και αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Υπάρχουν ξεσπάσματα, ανησυχίες…Α.Τ.: Ούσα και η ίδια στη γενιά που οι μεγαλύτεροι χαρακτηρίζουν στη καλύτερη περίπτωση των 700… , τι θετικό αποκόμισες από τις δυσκολίες και ποιό το σημαντικότερο αρνητικό;
Α.Θ.: Το σημαντικό είναι ότι πεισμώνω και θυμώνω κι αυτό με κάνει δυνατή να θέλω να το παλέψω .Αν δεχτείς την πραγματικότητα στεγνά μόνο έτσι την πολεμάς, στεγνά. Όμως όλη κι αυτή η τρομοκρατία που διεισδύει και η παραπληροφόρηση πάει το πράγμα πίσω και αυτό με κάνει έξω φρενών…
Α.Τ.: Σε ένα ποτήρι γεμάτο ως τη μέση, τελικά το ύδωρ τείνει στη κορυφή ή στο πάτο τους;
Α.Θ.: Μμμμμμ… καλή ερώτηση. Εξαρτάται πάντα από ποια οπτική γωνία βλέπεις το ποτήρι… Στην δική μας παρούσα φάση νομίζω πως το ποτήρι… ξεχείλισε.
Α.Τ.: Η γενιά των 592… είναι η γενιά που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Ποιά η θέση της αντίστοιχης γενιάς στη γενέτειρα σου;
Α.Θ.: Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί ζω πια εδώ, αλλά έχω την αίσθηση πως τα πράγματα κάτω είναι σαφώς καλύτερα….
Α.Τ.: Αναλογιζόμενη την ποιότητα ζωής της Κύπρου και την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, θεωρείς πως έλαβες την σωστή απόφαση να μετακομίσεις στην Αθήνα ή πλέον έχεις δεύτερες σκέψεις;
Α.Θ.: Αγαπω την Ελλάδα, είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Κι αν έχω δεύτερες σκέψεις, που έχω, δεν αφορούν στην υπάρχουσα οικονομική κατάσταση γιατί αλλιώς αναιρώ όσα είπα πιο πάνω ,αλλά στην ανάγκη μου να είμαι πιο κοντά στους γονείς μου και τους οικείους μου που μου λείπουν πολύ…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ναταλία Τσαλίκη: «Οι νέοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους στον φόβο»
Α.Τ.: «Ένα λαμπρό μέλλον…πίσω τους». Τα δικά σου σχέδια για το μέλλον… μπροστά σου;
Α.Θ.: Να είμαι υγιής για να μπορώ να χαίρομαι την κόρη και τον σύζυγό μου και να γράφω θέατρο και παραμύθια για παιδιά που τα λατρεύω…
Α.Τ.: Μια συμβουλή για τα παιδιά που θα κλείσουν βαλίτσες για αλλού σε εύρεση καλύτερου μέλλοντος…
Α.Θ.: Να έχουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους ανοιχτά γιατί το μέλλον τους το κρατάνε στα χέρια τους….
Α.Θ.: Θα κρατούσα τις μέρες που η Αθήνα σειόταν από φωνές αγανακτισμένων πολιτών για ένα καλύτερο αύριο στις πορείες και θα έκαιγα την σελίδα με τους ξυλοδαρμούς και την βία και τις άδικα χαμένες ζωές… (στην Marfin Egnatia Bank της Σταδίου)
Α.Τ.: Την βγάζεις τελικά με 592 Ευρώ το μήνα;
Α.Θ.: Ούτε με σφαίρες…(γελάει)
Α.Θ.: Αν θα τα μετρούσα με βάση την κλίμακα Ρίχτερ σίγουρα το τελευταίο με ταρακουνάει πιο πολύ αλλά για να κλείσουμε ωραία τα άλλα 3 το διαγράφουν πανηγυρικά… Σας ευχαριστώ πολύ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μίρκα Αρβανίτη
Latest posts by Μίρκα Αρβανίτη (see all)
- Αμύνταιο: Έκκληση για επταμελή οικογένεια που έμεινε χωρίς σπίτι λόγω φωτιάς - 10 Απριλίου 2021
- Τα αδερφάκια του Γιώργου τον περιμένουν να έρθει σπίτι… - 6 Απριλίου 2021
- Αγρίνιο | Ο 18χρονος Γιάννης μας χρειάζεται για να σταθεί όρθιος - 2 Απριλίου 2021
- Η Άνδρη Θεοδότου με κάτι περισσότερο από 592 λέξεις - 8 Μαρτίου 2021
- Ασημίνα Ξηρογιάννη: χωρίς πόνο δεν γράφεται ποίηση. - 8 Μαρτίου 2021