Είσαι εσύ

της ψυχολόγου - συντάκτριας Χαράς Βλαχοδήμου

0

Ήσουν και εσύ ένα από αυτά; Εκείνα τα παιδιά τα τέλεια, τα «ιδανικά», τα βολικά, τα στρατιωτάκια.

Τα παιδιά που έβγαζαν ασπροπρόσωπους τους γονείς. Εκείνα τα μικρά που δεν έκαναν φασαρία, έκαναν τα πάντα για να επιτύχουν και αποτελούσαν την αστραφτερή βιτρίνα της οικογένειας. Αυτά τα παιδιά που αναγκάστηκαν να κρύβουν τα συναισθήματα τους και τις ανάγκες τους γιατί έβαζαν πάντα σε προτεραιότητα τις προσδοκίες των γονέων τους. Θυσίασαν την παιδικότητα τους με σκοπό να κερδίσουν την αγάπη. Λες και η αγάπη δεν είναι κάτι που υπάρχει, ότι και αν γίνει, λες και η αγάπη είναι αντάλλαγμα. «Σου δίνω ένα τέλειο κομμάτι μου για να με αποδεχτείς».


Τα παιδιά που δεν ανήκουν πουθενά γιατί έμαθαν να ζουν μέσα από την επιβράβευση, τους βαθμούς, τα ταβάνια και τις ταμπέλες.


Τα παιδιά που έγιναν ενήλικες καταπιεσμένοι, αγχωμένοι, κλειστοί, κυκλοθυμικοί, με μια αίσθηση ματαιότητας, μελαγχολίας και κενού. Αυτοί που θα δεις να εξαρτώνται από την διάθεση των άλλων, αυτοί που ακολουθούν γραμμή τις ανάγκες των γύρω τους αλλά κάθε φορά γίνονται όλο και πιο θαμποί, σαν να χάνουν την λάμψη τους.

Είσαι και εσύ ένας από αυτούς; Αν ναι, είναι ανάγκη να μάθεις πως είσαι υπέροχος όποιος και αν είσαι. Πρέπει να θυμάσαι πως γύρω σου θα μείνουν όσοι σε αγαπούν ότι και αν επιλέξεις να κάνεις. Πρέπει να πάρεις βαθιά ανάσα και να σκίσεις το περιτύλιγμα, να σε κοιτάξεις και να αγκαλιάσεις αυτό που δεν αγκαλιάστηκε ποτέ. Να πάρεις ανάσα και να πεις όσα δεν είπες ποτέ, να βγάλεις από μέσα ότι σου τρώει την ψυχή.

Δε χρειάζεται να φοβάσαι άλλο. Δε χρειάζεσαι τα μπράβο τους, δε χρειάζεσαι να προσπαθείς, να τα δίνεις όλα για να τους κάνεις ευτυχισμένους.

Ξέρεις… οι άνθρωποι που προορίζονται να μείνουν…

θα μείνουν απλώς επειδή ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author