1η Πανελλήνια Επιστημονική Διημερίδα για το FAME / Αlzheimer
Ο φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός «Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών» (ΣΦΕΕΝA) με έδρα τη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 2013. Σκοπός του Οργανισμού είναι η κοινωνική, ηθική επιστημονική, πολιτιστική και υλική στήριξη του κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών» και των Μονάδων Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer που αυτό διατηρεί, καθώς και τη δημοσιοποίηση και τη διάδοση του έργου και της δράσης που επιτελεί.
Ανάμεσα στους σκοπούς του συμπεριλαμβάνεται η οργάνωση ή η συμμετοχή σε δραστηριότητες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο σε θέματα ψυχικής υγείας και άνοιας, σε συνεργασία με τοπικούς, κρατικούς ή άλλους κοινωνικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο ΣΦΕΕΝΑ σε εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών του και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων προχώρησε στην οργάνωση της δράσης με τίτλο: Επιστημονικός σχεδιασμός παρεμβατικών πρωτοκόλλων σωματικής άσκησης με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer σε ηλικιωμένους.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Στόχος δράσης
1. Η ενημέρωση, δικτύωση, ανταλλαγή και μεταφορά γνώσης με στόχο την ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση των καλύτερων πρακτικών σωματικής – θεραπευτικής άσκησης σε άτομα με Ήπια Νοητική Δυσλειτουργία (ΗΝΔ), νόσο Alzheimer και συναφείς διαταραχές, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός κοινού πρωτοκόλλου σωματικής άσκησης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παραπάνω ομάδων.
2. Η δημιουργία ενός κοινού πρωτοκόλλου αξιολόγησης-εκτίμησης των κινητικών ικανοτήτων των ατόμων με ΗΝΔ, νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών.
Η Ομάδα, προσκαλεί σε αυτήν την πρωτοβουλία για την πρώτη Διημερίδα, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Φυσικοθεραπευτές που εφαρμόζουν θεραπευτικά προγράμματα Σωματικής Άσκησης σε ασθενείς με άνοια και νόσο Alzheimer, να συμμετάσχουν.
Κάθε Φορέας μπορεί να δηλώσει τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής ή τον Φυσικοθεραπευτή που απασχολεί, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μερικής κάλυψης των εξόδων μεταφοράς και διαμονής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
- Dr. Βασιλική Σ. Γαροπούλου M.Sc.´s., Ph.D., P.D.
Καθηγήτρια Επιστήμης Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ.
Επ. Συνεργάτης Α’ Παν/κής Νευρολογικής Κλ. ΑΧΕΠΑ
- Dr. Χρήστος A. Μουζακίδης M.Sc., Ph.D.
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 810411 (εσ. 54). / 6970 644280
echaritygr
Latest posts by echaritygr (see all)
- Θέατρο Σοφούλη | «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ έναν γλάρο να πετάει» - 18 Μαρτίου 2023
- BABY BOOM | 12ο event στο Hyatt Regency Thessaloniki στηρίζει Παιδικά Χωριά SOS - 18 Μαρτίου 2023
- Κινέζοι σκίουροι, ρίχνονται με τα μούτρα στη μάχη κατά των ναρκωτικών ουσιών - 12 Μαρτίου 2023
- Σεισμός 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία – Β. Συρία | Τουλάχιστον 1.500 νεκροί (ΕΙΚΟΝΕΣ) - 6 Φεβρουαρίου 2023
- Κλωνοποιημένες «σούπερ αγελάδες» στην Κίνα παράγουν υψηλή ποσότητα γάλακτος - 3 Φεβρουαρίου 2023