Ο Κυρανάκης έπαθε…Πετράκο! | «Κατώτεροι των περιστάσεων οι λοιμωξιολόγοι»!
Επί παντός επιστητού τοποθετείται ο Κώστας Κυρανάκης, ακόμα και για τους επιστήμονες. Μόλις δύο μήνες μετά τις δηλώσεις του που είχαν προκαλέσει σάλο όταν ο Κώστας Κυρανάκης στρεφόταν εναντίον των νέων και τους οποίους κατηγορούσε ότι είναι υπαίτιοι που βρίσκονται στην ανεργία, ο βουλευτής της ΝΔ δείχνει ότι προσπαθεί να πάρει λίγο φως δημοσιότητας με νέα προκλητική δήλωση.
Σε παρέμβαση του σε τηλεοπτική εκπομπή, ζητήθηκε από τον Κώστα Κυρανάκη (!) να εκφράσει την άποψή του για το πώς έχει ανταποκριθεί η επιστημονική κοινότητα στη διαχείριση της πανδημίας. Ο βουλευτής όχι μόνο τοποθετήθηκε ανοιχτά, αλλά φρόντισε να αφήσει να ταξιδέψει στη δημόσια σφαίρα, η άποψή του ότι βρίσκει την επιστημονική κοινότητα, «κατώτερη των περιστάσεων».
Αναλυτικά δήλωσε: «Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος θα το εκτιμήσουμε στο τέλος της πανδημίας που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα και επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο έχω πει πολλές φορές, θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτέμβρη ο άριστος νέος της ΝΔ, δήλωσε ότι η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα επειδή οι άνεργοι δεν ψάχνουν σωστά στο ίντερνετ για δουλειά και επειδή δεν έχουν σωστά δομημένα βιογραφικά.
Η θρασύτητα με την οποία εκστομίστηκε το επιχείρημα ήταν λογικό να εγείρει αντιδράσεις, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Κυρανάκης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αναπαράγει την κυρίαρχη επιχειρηματολογία του νεοφιλελευθερισμού που εκφράζει στο σύνολό της πλέον η ΝΔ: αυτήν του κοινωνικού αυτοματισμού.
Φταίνε οι άνεργοι για την ανεργία, φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα, φταίνε όσοι νοσούν από κορονοϊό επειδή δεν πρόσεχαν, φταίνε οι μετανάστες για την καταστροφή του ΕΣΥ κ.ο.κ..
Σήμερα ο Κώστας Κυρανάκης με ένα προωθημένο αντιδραστικό επιχείρημα πάει ακόμα πιο μπροστά. Το αποδεικνύει άλλωστε, καθώς πάντα ως απάντηση σε μια ερώτηση υπάρχει η επιλογή του, «δεν έχω τη γνωστική επάρκεια για να απαντήσω».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ