Νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Παίδων στο Καρπενήσι από τον ΟΤΕ

Αναδημοσίευση από healthview.gr

0

Νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Το νέο ΤΕΠ θα προσφέρει άμεση περίθαλψη σε περισσότερα από 7.000 παιδιάετησίως, ενισχύοντας τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Την τελευταία πενταετία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό 11 μονάδων για παιδιά σε νοσοκομεία όλης της χώρας, φροντίζοντας περισσότερα από 85 χιλιάδες παιδιά. 

«Όταν ένα παιδί φτάνει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ο χρόνος είναι πολύτιμος για την έκβαση της υγείας του. Ενισχύοντας τις υποδομές και τον εξοπλισμό των παιδιατρικών μονάδων διευκολύνουμε το απαιτητικό έργο των γιατρών για τη φροντίδα των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να στηρίζουμε την υγεία των παιδιών μας και να κάνουμε τη διαφορά για το μέλλον τους.», δήλωσε σχετικά η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ.

Με τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών είναι εφικτή η ανταπόκριση των νοσοκομείων εντός της κρίσιμης πρώτης ώρας (Golden Hour) από τον τραυματισμό ενός παιδιού. Εκτός από το ΤΕΠ Καρπενησίου, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει συμβάλει στη δημιουργία ακόμη δύο ΤΕΠ, στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. «Όσο πιο σοβαρό είναι ένα περιστατικό, που φτάνει στο νοσοκομείο, τόσο λιγότερος είναι ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε άμεσα και επιτυχημένα. Η δημιουργία ΤΕΠ για παιδιά μας λύνει τα χέρια και αυξάνει την ασφάλεια και αξιοπιστία του εξοπλισμού που διαθέτουμε.» ανέφερε σχετικά η κα Μαρία Παυλίδου, Παιδίατρος συντονίστρια παιδιατρικού τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Επίσης σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς για παιδιά, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει συμβάλει στον εξοπλισμό με ειδικά μηχανήματα οκτώ νοσοκομείων σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Άρτα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης. Ο Όμιλος ΟΤΕ στέκεται διαχρονικά δίπλα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέσα από διάφορες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Το 2016 η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ ξεπέρασε τα 3,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: healthview.gr

 

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author