52α ΔΗΜΗΤΡΙΑ – INSPECTOR GENERAL Teatrul de Comedie ROMANIA

Αποδελτίωση 52ων Δημητρίων Θεσσαλονίκης

0

Από το 2006 που έγινε η πρεμιέρα του έργου, η παράσταση φιλοξενήθηκε στα πιο γνωστά φεστιβάλ της Ευρώπης. Σήμερα τα 52α ΔΗΜΗΤΡΙΑ την φέρνουν επιτέλους και στη Θεσσαλονίκη.

Μια παράσταση ενδεικτική της Ρουμανικής θεατρικής σχολής. Γκροτέσκο, χυμώδης, εξωστρεφής και βαθύτατα θεατρική. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ορισμένους από τους πλέον προικισμένους σύγχρονους Ρουμάνους ηθοποιούς. Θα την απολαύσετε!

Ο «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ, έργο που συγκαταλέγεται στα κορυφαία των παγκόσμιων γραμμάτων, είναι μια διαχρονική ιστορία για την εξουσία και τις ψευδαισθήσεις της, για τη φύση της διαφθοράς και το άκαμπτο πρόσωπο της γραφειοκρατίας.

Περιληπτικά: Σε μια ασαφή γεωγραφική και πνευματική επικράτεια, ένας ταξιδιώτης ο οποίος καταφθάνει στην πρωτεύουσα συνοδευόμενος από τον υπηρέτη του συγχέεται με τον Γενικό Επιθεωρητή του οποίου η άφιξη αναμένεται από στιγμή σε στιγμή. Ένας ολόκληρος μηχανισμός διαφθοράς κινητοποιείται παρουσία του ψευδοαξιωματούχου. Η σταδιακή αποκάλυψη της αλήθειας αλλάζει δραματικά την κατάσταση, τα πραγματικά χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών ξεγυμνώνονται με αφοπλιστικό τρόπο.

Το Teatrul de Comedie προσεγγίζει το αριστούργημα της παγκόσμιας γραμματείας με καυστικό χιούμορ και μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις.

Eρμηνεύουν: Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru/Vladimir Găitan, Nicolae Urs, Şerban Georgevici, Eugen Racoţi, Gheorghe Dănilă, Dragoş Huluba, Florin Dobrovici, Ana Maria Lazăr, Bogdan Ghiţulescu

Διασκευή – σκηνοθεσία: Horaţiu Mălăele
Σκηνικά – κοστούμια: Lia Manţoc
Μουσική: Dorina Crişan Rusu
Βοηθός σκηνοθέτη: Corina Constantinescu
Βοηθός ντιζάινερ: Vali Ighigheanu
Μουσική εκπαίδευση: George Marcu

Τιμή

10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο. Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας.
Ώρα
Τρίτη) 21:00
Τοποθεσία
LABATTOIR
26ης Οκτωβρίου 35 Τ: 2313 318 203 
The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author