KIDOT Festival, τα παιδιά του αύριο, τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη!

Αποδελτίωση / Συμπληρωματικό κείμενο VORIA.GR

0

Στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο έρχεται το πρώτο KIDOT Festival (Kids of Tomorrow Festival).

Ο Σεπτέμβριος επιλέχθηκε ως μήνας διεξαγωγής του Φεστιβάλ καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το παιδί, την εκπαίδευση και την δημιουργική απασχόληση και τις νέες αρχές! Στόχος των διοργανωτών είναι το διήμερο του φεστιβάλ το Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης να μεταμορφωθεί σε ένα πεδίο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και δράσης για τα παιδιά και τους εφήβους.

«Έχοντας συνεργαστεί στα πλαίσια άλλων φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ομάδα του KIDOT θέλησε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της με στόχο να αναπαράγει και να μεταδώσει το δικό της θετικό βίωμα, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα θέλω των σημερινών παιδιών και εφήβων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ομάδα του KIDOT. 

Γιατί KIDOT όπως γιορτή!
KIDOT όπως παιδί!

Κεντρικός άξονας των δράσεων του φεστιβάλ είναι η αρχή της βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης. Μέσα από καλλιτεχνικά και τεχνολογικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά δράσεις και παράλληλα events καθώς και ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, το KIDOT Festival επιχειρεί να δημιουργήσει και να προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για ελεύθερη έκφραση και δημιουργικό παιχνίδι ενώ παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες.

Παράλληλα, μέσα από τη φιλοξενία επαγγελματιών και ιδιωτών, το KIDOT Festival προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέα προϊόντα, να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα και τάσεις γύρω από το παιδί και τον έφηβο και να γνωρίσουν πληθώρα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στη πόλη προσφέροντας υπηρεσίες σε ολόκληρη την οικογένεια.

«Στόχος του KIDOT είναι να εγκαθιδρύσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στο κοινό και σε φορείς και επαγγελματίες των οποίων οι υπηρεσίες αφορούν το παιδί και τον έφηβο»

 

Δράσεις του 1st KIDOT Festival:
KIDOT Workshops
KIDOT Talks & Ανοιχτές Συζητήσεις
KIDOT Market & Expo Υπηρεσιών
Food & Drinks Corner
Side Events

Σε ποιους απευθύνεται

Το 1st KIDOT Festival απευθύνεται τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και σε ενήλικες, προσφέροντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, τα πολυθεματικά workshops απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5 έως 18 ετών, ενώ τα KIDOT Talks και το Market στο ευρύτερο ηλικιακά κοινό. Παράλληλα το Food & Drinks Corner και τα Side Events πλαισιώνουν τις δράσεις του φεστιβάλ προσφέροντας γευστικά διαλείμματα και στιγμές χαλάρωσης σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

 

Open Call συμμετεχόντων στο KIDOT Market & KIDOT Workshops

Οι διοργανωτές του KIDOT Festival με χαρά προσκαλούν όλους όσους αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους γύρω από το παιδί και τον έφηβο να γίνουν κομμάτι του 1st KIDOT Festival, του μεγαλύτερου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ, συμμετέχοντας στα KIDOT Workshops ή/και στο KIDOT Market και την Expo Υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, τις δραστηριότητες των ομάδων και των συλλόγων τους, υποστηρίζοντας το εγχείρημα των διοργανωτών να συστήσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης την πληθώρα εκπαιδευτικών και ψυχοπαιδαγωγικών δυνατοτήτων και επιλογών που δίνονται στα παιδιά και τους εφήβους της πόλης.

 

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, θα ξεκινήσει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

 


Facebook          kidotfestival
Instagram         kidot_festival
       
Official website  www.kidotfestival.com
 

 

Συμπληρωματική Πηγή: voria.gr

Video: Facebook KIDOT page

The following two tabs change content below.

echaritygr

Η Οικογένεια του e-Charity.gr Portal, απέναντι στην λογική της απλής κριτικής και της ακατάσχετης αποποίησης ευθυνών ή της άκρατης φιλολογίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέλλοντος, ΣΗΜΕΡΑ. Για εμάς, εσάς, το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας. Με μεράκι, αγάπη στον συνάνθρωπό μας κι αφοσίωση στον στόχο μας, συναντιόμαστε από κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με έναν σκοπό. Να κάνουμε το όραμά μας, ΠΡΑΞΗ. Την Αλληλεγγύη, ΖΩΗ.

You might also like More from author